T-Mobile znovu uvádí na trh službu T-Mobile televize, místo satelitu se zaměří na IPTV

Před šesti lety spustil T-Mobile satelitní platformu s názvem T-Mobile televize. Fakticky šlo o „přebarvený Skylink“. Nyní nabízí klientům vlastní televizní službu téhož názvu. Tentokrát bez nutnosti vlastnit satelit. Služba funguje přes internet.

Moderní televizní rodina - vedle klasické televize mohou jednotliví členové domácnosti sledovat vysilání i na notebooku nebo tabletu. Ilustrační foto Shutterstock.com

Moderní televizní rodina – vedle klasické televize mohou jednotliví členové domácnosti sledovat vysilání i na notebooku nebo tabletu. Ilustrační foto Shutterstock.com

Televize přes internet se díky mobilním operátorům rozšiřuje

Možnost nabízet televizní služby přes internet využívá řada operátorů na českém trhu. Největší reklamu tomuto způsobu sledování televize – tedy propojením možností internetu a interaktivního set top boxu – udělala společnost O2, která díky tomu výrazně rozšířila dostupnost svého produktu O2 TV ke všem, kdo mají k dispozici vysokorychlostní internet.

Na tuto vlnu univerzální dostupnosti televizních služeb se rozhodl naskočit i T-Mobile. Mobilní operátor na včerejší tiskové konferenci odhalil podrobnosti své nové IPTV služby, kterou komerčně spustí 4. dubna 2016, a to pod názvem T-Mobile TV.

T-Mobile neuspěl se satelitní televizí. Nyní to zkouší s IPTV po vzoru O2

T-Mobile pod tímto názvem před několika lety nabízel služby satelitní televize. Tu propagoval v první reklamní kampani herec Chuck Norris. Výraznou slabinou služby byl fakt, že se nejednalo o vlastní produkt T-Mobile a jeho klienti ve skutečnosti odebírali služby satelitního operátora Skylink. T-Mobile vlastně jen přeprodával programové balíčky Skylinku a ty nabízel pod svoji značkou. Další informace jsme přinesli v článku Konec služby T-Mobile televize je menším překvapením než bylo její spuštění.

Nynější reinkarnovaná T-Mobile televize už funguje na úplně jiné bázi. Především se jedná o vlastní produkt společnosti T-Mobile. Využívat ho mohou všichni, kdo mají k dispozici vysokorychlostní internet o rychlosti převyšující 5 Mbit/s. Podle Českého statistického úřadu je až 92 procent „klasických českých domácností“ vybaveno vysokorychlostním internetem. T-Mobile tak může se svou televizní službou oslovit mnohem více domácnosti, než tomu bylo u satelitního příjmu.

Muž přepíná programy na hlavní televizi v domácnosti. Žena sleduje své pořady na tabletu. Ilustrační foto Shutterstock.com

Muž přepíná programy na hlavní televizi v domácnosti. Žena sleduje své pořady na tabletu. Ilustrační foto Shutterstock.com

Přidanou hodnotou mají být především HD programy

Zákazníci si budou moci vybrat ze tří nových tarifů – základ přináší 70 kanálů za 399 korun měsíčně. Balíček Standard obsahuje 100 kanálů za 499 korun měsíčně a tarif Premium přinese divákům 130 kanálů za 899 korun měsíčně. K dispozici je do 30 programů v HD kvalitě.

Náročnější uživatelé si budou moci navíc objednat některý ze šesti tematických balíčků nebo přístup do Videotéky. Každý klient, který si T-Mobile TV aktivuje do konce června, získá speciální akční výhodu: 100 Kč slevu na měsíční paušál a balíček HBO Základ na půl roku jako dárek.

Letošní rok je pro nás rokem internetu pro domácnosti včetně služeb, které s ním souvisejí. Spuštění T-Mobile TV je proto logickým krokem, jímž dále rozšíříme a zpříjemníme nabídku pro naše zákazníky,“ říká ředitel marketingu pro rezidentní segment v T-Mobile Tomáš Ryšavý.

Podmínky srovnatelné s dalšími hráči. Sledování pouze na jediné „hlavní“ televizi

Televizní služba poskytuje řadu doplňkových funkcí včetně zpětného shlédnutí až 48 hodin, nahrávání 120 hodin vysílání s možností uložení na 30 dní či sledování televize na čtyřech zařízeních. Omezením v tomto případě je však sledování pouze na jedné „hlavní“ televizní obrazovce v domácnosti. V praxi to znamená, že na jedno předplatné budete moci použít pouze jeden set top box, který připojíte k jediné hlavní televizi.

Řada domácností přitom v dnešní době konzumuje obsah na dvou televizích. U zmíněných IPTV služeb si nicméně musíte vystačit s mobilními zařízeními – tedy s telefonem nebo tabletem. Podobně jako O2 TV, i T-Mobile TV nabízí možnost sledovat vysílání až na třech mobilních zařízeních současně. Tento způsob sice není tak komfortní jako klasická televize, ale v případě potřeby můžete svůj notebook nebo tablet připojit k televizi a obejít tak technické omezení.

T-Mobile televizi lze sledovat pouze na jedné

T-Mobile televizi lze sledovat pouze na jedné „hlavní“ televizní obrazovce. Ilustrační foto Shutterstock.com

T-Mobile televize: ceny a promoakce

V rámci speciální promo akce poskytne operátor všem klientům, kteří si IPTV aktivují do 30. 6. 2016, slevu 100 Kč na měsíční paušál po celé smluvní období a přidá balíček HBO Základ včetně přístupu na HBO GO na šest měsíců jako dárek.

Set-top-box se smlouvou na dobu určitou lze pořídit na splátky za 1 Kč na místě a poté 100 Kč měsíčně po dobu 23 měsíců. Bez smlouvy vyjde set-top box na 2999 Kč. Cena set top boxu je tedy přibližně o tisícovku vyšší než u O2 TV.

Klient si může službu sám nainstalovat / zapojit v průběhu několika minut. K dispozici je i 30denní garance spokojenosti. V této době může klient zrušit podepsanou smlouvu bez sankcí.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .