Prima ukrojila čtvrtinu z televizního koláče

radiotv-archiv32První výsledky víkendových přenosů fotbalového Eura 2008 přinesly komerční dvojce nadprůměrné podíly, zápasy sleduje v průměru čtvrtina diváků přítomných u televizní obrazovky. Fotbalový šampionát si rovněž vyžádal přesun hlavní zpravodajské relace Zpráv TV Prima. Tisková mluvčí televize Prima Veronika Smetáková nám poskytla výsledky sledovanosti nejen víkendových zápasů, ale i výsledky sledovanosti Zpráv TV Prima.

Hned první sobotní zápas udělal Primě nevídanou radost – 50,13% diváků starších patnácti let sledovalo pro Čechy vítězný zápas, v němž se náš národní tým utkal s domácím Švýcarskem. V číslech to představuje zhruba 1,2 milionu lidí. Zhruba čtvrtinu publika tvořily ženy (345 tisíc). Podle Primy v nejvypjatějších okamžicích přilákal zápas až 1,5 milionu. V osm hodin nastoupila zkrácená verze Zpráv TV Prima. Sobotní šestiminutové zpravodajství moderované Jiřím Chumem zaujalo 699 tisíc diváků (share 24,89%). V tu dobu běžely na Nově Sportovní noviny, na ČT1 naopak reklama. Druhý sobotní zápas mezi Portugalskem a Tureckem diváky sice ztratil, přesto ostudu neudělal. 24,11% v tu chvíli představovalo asi 728 tisíc diváků starších 15 let.

Rozhodně zajímavým a mnohými očekávaným okamžikem byl posun Zpráv TV Prima na osmou večerní. V neděli již stanice nabídla své zpravodajství v tradiční stopáži a s dvojicí Terezie Kašparovská Jiří Chum, zprávy ve 20:00 mírně vybočily z tradičních hodnot, nadprůměrných 754 tisíc zastupovalo podíl 22,47%. V pořadí čtvrtý zápas (Německo – Polsko) pak přilákal navíc dalších 130 tisíc diváků (share 27,52%). Dá se očekávat, že s dalšími úspěchy našich fotbalistů zájem o Euro poroste.

Prima se snaží nalákat své diváky rovněž na slavná jména. Komentátorem zápasu byl Vladimír Šmicer. A co by ke svému výkonu řekl? „Komentování mě bavilo. Tento zápas byl nesmírně důležitý, nejraději bych byl s klukama na hřišti,“ přiznal fotbalista a komentátor a dodal: „Výsledek je skvělý. Vyhrát úvodní utkání a k tomu proti domácímu mužstvu – to bylo hodně důležité. Když jsem po zápase s klukama mluvil, bylo vidět, že jsou ve výborné náladě. I když to třeba herně nebylo úplně tak, jak si představovali, nedostali ani jeden gól, nikdo se nezranil a nikdo nebyl potrestán žlutou kartou.“

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .