Microsoft Windows Media 9 Series rozšiřují řady posluchačů rozhlasových stanic

radiotv22Celoplošná rozhlasová stanice Frekvence 1 a síť Evropy 2 používají řešení Microsoft Windows Media 9 Series.

Společnost Microsoft oznámila, že celoplošná rozhlasová stanice Frekvence 1 a síť Evropy 2 používají řešení Microsoft Windows Media 9 Series. Jak Evropa 2 tak Frekvence 1 nyní vysílají v kvalitě 16k pro připojení prostřednictvím mobilního telefonu či Mobile PC (GPRS), v kvalitě 32k pro běžné modemové připojení a v kvalitě 64k pro uživatele připojené prostřednictvím ISDN, ADSL či kabelové televize. Poprvé bude tento systém v České republice sloužit také jako záloha pro šíření signálu k některým pozemním vysílačům v kvalitě 96k.

Poskytovatelem řešení Microsoft Windows Media 9 Series pro rádia Evropa 2 a Frekvence 1 je společnost Pozitiv s.r.o., která provozuje největší broadbandový portál http://live.atlas.cz/. Společnost Pozitiv je současně jediným Microsoft Windows Media Providerem v České republice.

„Jsme potěšení, že jedny z nejpopulárnějších rozhlasových stanic v České republice se rozhodly pro našeho partnera, společnost Pozitiv, a řešení Microsoft Windows Media 9 Series umožňující poslech oblíbené stanice jak na počítači, tak na mobilním zařízení,“ řekl Jiří Devát, generální ředitel společnosti Microsoft ČR a SR.

“Díky řešení Microsoft Windows Media 9 Series a spolupráci se společnosti Pozitiv můžeme našim posluchačům poskytnout kvalitní internetové vysílání, které umožní poslech i našim příznivcům v zahraničí,“ doplnila Kateřina Fričová, generální ředitelka rádií Frekvence 1 a Evropa 2. „Internetové vysílání rozhlasových stanic Evropa 2 a Frekvence 1 je nyní dostupné z http://live.atlas.cz/ a http://www.msn.cz/ , celosvětově z Windows Media Guide a Windows Media tuneru ve Windows XP a Media Playeru 9 a samozřejmě ze stránek http://www.evropa2.cz/ a http://www.frekvence1.cz/.“

Microsoft Windows Media 9 Series je řešení využívající další generace digitálních médií, které zachovávají vysokou kvalitu zvuku. Díky této technologii je možné poslouchat vysílání jak prostřednictvím mobilního telefonu, tak získat kvalitu zvuku odpovídající kvalitě zvuku na CD. Navíc technologie Fast Streaming a serverové řešení Windows Server 2003 zkrátí na minimum prodlevy při otevírání rozhlasového proudu. I při kolísavé kvalitě připojení se proud nepřetrhne a automaticky se obnoví. Přehrávač Microsoft Windows Media je součástí operačních systémů Microsoft Windows 98, Windows ME, Windows 2000 a Windows XP, Windows Mobile 2003 for Pocket PC a Smartphone a Mac OS X. Českou verzi přehrávače je možné stáhnout zadarmo na http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/default.asp?DispLang=cs.

Martin Albrecht

live.atlas.cz

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .