STV hledá SuperKraj

STV přichystala novou soutěžní hru, kterou bude vysílat každý pátek v 20:05 na svém prvním programu. Po osm večerů se bude rozhodovat, který z osmi slovenský krajů je nejlepší a právem si tak zaslouží hlavní výhru – milion korun slovenských.

Jak se bude tato hra jmenovat? Původní název byl „Slovensko hledá SuperKraj“. STV totiž v minulých letech vysílala dvě řady mimořádně úspěšného projektu Slovensko hledá SuperStar, podíly na publiku první řady dosahovaly závratných čísel – až 70%. Loni odvysílala STV další projekt se slovíčkem Super – SuperTELO. Jenže projekt SuperTELO už těchto kýžených výsledků nedosáhl, průměrný share všech vydání činil 22,8%; JOJ se svými „Hvězdami na ledě“ dosahovala téměř stejných čísel, někdy i vyšších. Ale zpět k názvu, na webu STV je uveden název SuperKraj, v upoutávkách pak „Hledá se SuperKraj“. Lze očekávat souboj ve sledovanosti mezi STV a JOJ. TV JOJ totiž svůj projekt „Hledá se supermodelka“ měla původně vysílat ve středu. Ve středu 10.ledna ale první část nebyla odvysílána, JOJ ji bez upozornění přesunula právě na pátek. Místo ní včera odvysílala reprízu silvestrovského Inkognita (podíl na publiku činil pouze 9,1% – oproti průměrné hodnotě 21,6%).


Průvodcem soutěže bude exmoderátor Fun Radia Slávo Jurko (30). Na obrazovkách se soutěž poprvé objeví 12.ledna v hlavním vysílacím čase. Naplánováno je sedm naživo vysílaných programů a jeden mimořádný galavečer, předpokládaný konec bude v březnu. V prvních čtyřech vydáních se střetnou dva vybrané kraje, v semifinále pak vítězové základních kol. O postupujícím rozhodují diváci a vítěz, tedy nejoblíbenější kraj, pak obdrží milion korun. Jak budou peníze využity? – „Lidé budou moci hlasováním rozhodnout, na jaký účel se peníze v kraji použijí.“


Co je hlavním cílem soutěže? Bližší podrobnosti přidává STV: „Show je v první řadě zábavná, nejde o bodování, jde o sympatie. Ty se získávají nejen tím, jaké úlohy se plní, ale i jak se plní. Každý kraj reprezentuje čtyřčlenné družstvo složené z veřejně známých rodáků, mluvčího a dvou civilních obyvatelů daného kraje. Každý tým si připraví tři soutěžní úkoly pro soupeře. Dvě zábavné a jednu vědomostní. Každý tým provází známá hudební skupina pocházející rovněž z příslušného kraje.“ V prvním vydání se mezi sebou utkají kraje Žilinský a Nitranský. Za Žilinský kraj bude bojovat například Radoslav Brzobohatý a účastník Superstar Tomáš Bezdeda, za Nitranský kraj skupina Gladiátor.


Připomeňme, že ČT chystá podobný projekt. Avšak ČT nehledá superkraj. Soutěž s názvem Výzva bude odlišná v tom, že se utkají dvě města, která mají mezi sebou určitou historickou řevnivost. Navíc diváci mohou svému favoritovi posílat DMS, jejichž výtěžek půjde na konkrétní charitativní účel vítězného města.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .