Nova sport bude mít nové studio

Diváci čtyř sportovních kanálů Nova Sport se můžou brzy těšit na významnou novinku. V areálu barrandovských ateliérů v těchto dnech roste nové moderní – ryze sportovní studio.

Studio_Sport_vizual
Zdroj: TV Nova

Sportovní televizní fanoušci se brzy dočkají moderního a multifunkčního prostoru, který nabídne maximální komfort pro sledování významných sportovních událostí na kanálech Nova Sport.

Ve studiu budou použity ty nejmodernější technologie, které v současnosti existují, včetně digitálních stěn s vysokým rozlišením a dalších zobrazovacích prvků. Studiu budou dominovat jednoduché a čisté tvary – otevřený půdorys bude navíc dovolovat velkou variabilitu pro jednotlivé dekorace.

Technologicky vyspělé studio je v plánu i po jeho spuštění v dlouhodobějším horizontu dále rozvíjet. V první etapě tohoto rozvoje půjde o propracovaný systémem elektronické „tužky“, pomocí které budou mít možnost experti analyzovat jednotlivé herní situace a v další etapě i případné rozšíření o virtuální realitu.

„Největší prostor určitě dostanou naše nejsilnější značky. Počítáme s předzápasovými studii k Lize mistrů, Bundeslize, La Lize, Serii A a Ligue 1. Už se těšíme na nové studio také k tradičním sobotním tahákům NHL. A rádi bychom nabídli divákům studia i k dalším zajímavým projektům, jako jsou třeba MotoGP nebo mistrovství světa v šipkách,“ říká Dušan Mendel, šéf sportu na Nově.

Sportovní fanoušci a diváci kanálů Nova Sport nový sportovní studiový komplex poprvé uvidí v polovině roku 2022.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .