Nový seriál 1. MISE Prima uvede na podzim

Skupina Prima zahájila natáčení nového seriálu a vsadila na tematiku, která mezi českými televizními seriály takřka dvacet let chyběla. Seriál 1. MISE, který Prima uvede v hlavním vysílacím čase už na podzim, sází na atraktivitu vojenského prostředí, známá jména a dohled armádních profesionálů.

1MISE_Prima
Zdroj: TV Prima

„Novinka 1. MISE je první a současně jediný český seriál, který dá divákovi poznat, jak obdivuhodná je profese vojenských lékařů a jak důležitá je jejich precizní a ve všech směrech náročná příprava,“ sdělila ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová, která stála u zrodu myšlenky spojit seriálový příběh s principem známým z reality show.

Seriál televize Prima 1. MISE totiž sleduje výcvik dvanácti mladých lékařů určených pro nasazení do prestižního mezinárodního oddílu. Dvanáct osobností, dvanáct příběhů, ale i společný cíl: být jedním ze čtyř nejúspěšnějších, zasloužit se o místo v elitní jednotce a stát se součástí odvážné mise, na jejímž konci bude nespočet zachráněných lidských životů.

Tvrdý výcvik pod vedením špiček v oboru, ale i praxe ve vojenské nemocnici postaví dvanáct mladých lékařů před nevšední profesní výzvy, čelem k vzrušujícím situacím a vstříc prostředím, jež jsou očím i myslím běžné veřejnosti obvykle nedostupná. Obstojí jen ti nejlepší, nejslabší články výcvik a tím i seriál v jednotlivých dílech opustí. Profesní linku mediků i jejich školitelů proplétá i spletitá vztahová linie. Seriál vykresluje vojenské lékaře jako úctyhodné profesionály, ale i jako muže a ženy z masa, kostí, s duší a svědomím.

„Na vzniku seriálu se podílí armádní profesionálové a zkušení lékaři z urgentní chirurgie pražských fakultních nemocnic. Jejich odborné poradenství a osobní účast provází většinu výrobního procesu seriálu, od vzniku scénáře přes tvorbu a konzultaci vizuální stránky projektu po samotné natáčení nejen v ateliéru, ale především během náročných exteriérových scén,“ dodává Hornová, která společně s kreativním producentem Ivanem Vodochodským obsadila do projektu nejen osvědčená jména, ale vsadila i na půvabné tváře herců současné mladé generace. „Obsadit do televizního seriálu rovnou dvanáct neokoukaných tváří je určitý risk, v případě 1. MISE je ale o to menší, že se nám podařilo najít nejenom krásné, ale především talentované mladé herce. Jejich skupinu povede Pavel Řezníček, našimi divačkami milovaný Marek Němec a Jan Dolanský, jehož partnerku si zahraje Kristýna Leichtová, kterou jsme pro tuto roli oslovili záměrně, protože už z Ohnivého kuřete víme, jak skvěle mezi nimi funguje chemie,“ odhalil část obsazení seriálu 1. MISE kreativní producent Ivan Vodochodský.

1MISE_logo
Zdroj: TV Prima

„Hraju plukovníka Hofmana, lékaře, který má za úkol vycvičit frekventanty pro vojenskou misi. Naším úkolem je z adeptů vybrat ty nejlepší. Budou podrobeni fyzickými i psychologickým testům. Baví mě to, mám na sobě uniformu, vůbec poprvé v životě. A díky seriálu jsem měl možnost si zastřílet, bylo to rozhodně zajímavé, ale myslím si, že sám bych se výcviku účastnit nechtěl,“ říká Jan Dolanský, kterého seriál spojil s kolegyní Kristýnou Leichtovou. „Moje postava se jmenuje Alice Hofmanová. Na tuto roli jsem byla oslovena s tím, že budu točit s Honzou Dolanským a Markem Němcem. Ráda jsem přijala, je to pro mě záruka, že si zahraji,“ říká Leichtová, pro niž je natáčení seriálu 1. MISE prvním stálým projektem po narození dcer Dorotky (3) a Rozárky (1).

Kromě Řezníčka, Němce, Dolanského a Leichtové dostali v seriálu příležitost Radúz Mácha, Libor Matouš, Radek Melša, Petr Kolman, Ondřej Kubina, Jiří Böhm, Sára Rychlíková, Annette Nesvadbová, Beata Hrnčiříková, Lucie Ducháčková, Zuzana Novotná, Kateřina Zapletalová a další.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .