Rádio Jih hledá hrdiny a nabízí živě míchaný DJský set

Všechna média, včetně rádií reagují na změny spojené s nemocí Covid-19, někteří úpravou programu, posílením zpravodajství, nebo šířením pozitivní nálady a jinak to mu není ani u Jihomoravského regionálního Rádio Jih. To v reakci na aktuální dění upravilo od poloviny března svůj program. Společně s posluchači představuje Hrdiny jižní Moravy, rozšířilo živé vysílání a také playlist o stovky hitů pro dobrou náladu. Dále přidává zábavné prvky a soutěže a v sobotu večer nově nabízí živě míchaný DJský set v pořadu Disco Live.

Jeden z nových programových prvků hledá hrdiny jižní Moravy. „Jižní Morava je kraj lidí s dobrým srdcem, ochotných pomáhat druhým a proto jsme se rozhodli všechny hrdiny našeho kraje představit ve vysílání Rádia jih. Příběhy Hrdinů Jihu nám posílají naši posluchači prostřednictvím webových stránek a nesmírně nás těší, že jich je opravdu hodně.“, říká Jan Štifter, programový a hudební ředitel Rádia Jih.

hrdina-web-head
Zdroj: Rádio Jih Jižní Morava

Ve vysílání Rádia Jih přibyli i nové soutěže. Kromě tradičního překladu moravských slovíček v Moravském slovníku a pátrání po lokalitách, osobnostech a událostech jižní Moravy v Tajemném Jihu se nově každé všední dopoledne po 11. hodině vysílá soutěž: Doplň filmovou hlášku. „Nová soutěž reaguje na fakt, že v rámci opatření o omezení pohybu se zvyšuje sledování filmů a to je ideální příležitost, si naše posluchače tzv. proklepnout ze znalosti zlidovělých filmových hlášek.“, dodáva Jan Štifter.

Každé všední poledne je věnováno nově dvěma vysíláním Bláznivých zpráv s podtitulem: Svět se zbláznil, ještě že žijeme na jižní Moravě. Ty přináší veselé až absurdní zprávy z celého světa. Vysílání Rádia Jih je tak celodenně koncipováno jako veselé a optimistické, což si dnešní obtížná situace zcela žádá.

Návrat legendy do vysílání

V sobotu 14. března po nařízení o uzavření zábavných podniků, barů a hospod připravilo Rádio Jih pro posluchače živě míchaný DJský set Jirky Benady v pořadu Disco Live. „Rádio je nejlepším a nejvěrnějším parťákem a dobrý parťák vás nikdy nenechá ve štychu. A když nemůžeme v rámci aktuálních opatření za zábavou, zábava musí za námi, respektive za našimi posluchači. Každou sobotu večer tak vysíláme pořad Disco Live, ve kterém se do Rádia Jih vrací legenda jihomoravských diskoték – DJ Jirka Benada, který živě míchá set nejoblíbenějších tanečních a diskotékových hitů a společně s Lukášem Makovcem vyřizují i vzkazy našich posluchačů.“, uvedl Štifter.

Rádio Jih také doplnilo aktivně hrající databázi songů o stovky dosud často nehraných hitů pro dobrou náladu a i nadále se věnuje pouze a jenom regionálnímu zpravodajství z Jihomoravského a Zlínského kraje.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .