Prima vstoupila do „YouTube byznysu“, jako další se přidá Mafra

Televize Prima zakoupila podíl ve videoportálu You.Bo, jež se specializuje na krátká uživatelská a zábavní videa. Svůj videoportál Playtvák spouští i skupina Mafra, která se po vzoru Stream.cz zaměří na vlastní obsah.

you-bo-logo

Silná pozice a dobře zvládnutá komunikace na sociálních sítích

Nový videoportál v portfoliu skupiny Prima se vyznačuje především silnou pozicí u mladých lidí a dobře zvládnutou komunikací na sociálních sítích. Oficiální FB stránka portálu má přes 1,2 mil. příznivců a samotný portál udává návštěvnost až 300 tisíc uživatelů denně. Kromě webové verze je k dispozici i mobilní aplikace pro operační systém Android a iOS, která umožňuje videa nejen sledovat, ale i natáčet.

Vstupem Primy do tohoto úspěšného projektu chceme ještě více posílit naši pozici ve video obsahu. Způsob konzumace videí se rychle mění a proto potřebujeme rozšířit naši nabídku směrem ke krátkým videím, novým formátům a talentům,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Největší akvizice Primy v posledních letech

Jeho skupina dlouhodobě provozuje neplacený video-on-demand portál Prima Play, kde jsou k dispozici nejpopulárnější tituly z vysílání TV Prima. Začleněním dalšího videoportálu do svého portfolia může Prima posílit svou pozici na trhu.

Vedení skupiny uvádí, že jde o největší akvizici skupiny Prima v posledních letech. Konkrétní částka, za kterou Prima pořídila portál You.Bo, nebyla zveřejněna. Dle informací webu iDNES.cz ale jde o menšinový podíl v brněnské provozní firmě trendy media, s.r.o.

Další konkurencí bude web Playtvák od Mafry

Svět videoportálů v České republice dostává v těchto dnech novou konkurenci. Skupina Mafra rozjíždí projekt Playtvák.cz, který se hodlá prosadit především vlastním obsahem. Vydá se tedy stejnou cestou, jakou před časem zvolil portál Stream.cz od Seznamu. Mafra to před léty zkoušela s webovým Rádiem iDNES i vlastní webovou televizí iDNES.tv. Nyní se v oblasti lineárního televizního vysílání zaměřuje především na projekt hudební televize Óčko.

Autor článku:

Komentáře (1)

  1. radansprongl

    Spolecnost Facebook zablokovala profilovou stranku You.bo s vice nez milionem fanousku z duvodu nelegalniho obsahu ! Web You.bo byl zmenen uz v lednu 2016, aby navstenici nemohli najit nejsledovanejci (kradena) videa a FB byl tak jedinym komunikacnim kanalem. Facebook tak potvrdil podazření, ze You.bo pod vedenim TV PRIMA obsahuje tisice kradených videí bez autorske licence.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: ,