Reality show na ČT? Uvažuje se o tom

radiotv22Česká televize možná příští rok uvede na své obrazovce reality show. S touto myšlenkou koketuje nová šéfka programu Eva Vrtišková. Jako předehra pro diváka sledující veřejnoprávní první kanál má sloužit nový pořad „bez jména“, moderovaný Petrem Lesákem.

„Pořad ještě není definitivně schválen. Byl natočen pilotní díl a nyní se zvažuje jeho zařazení do podzimního schématu,“ sdělil na dotaz RadioTV Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT a dodal: „Nejde o klasickou reality show.“

O čem by měl být? Tiskové oddělení z Kavčích hor mlčí. Jistou informaci přinesl časopis Story, který spekuluje, že princip pořadu by měl spočívat ve sledování přerodu původně nepříliš atraktivních žen, které se díky profesionální pomoci odborníků mění v elegantní a osobité krasavice.

Bude-li tomu skutečně tak, tvůrci se možná inspirovali jinou známou reality show, která je oblíbena hlavně v USA a jmenuje se The Swan (Labuť). Tato show je plná plastických operací a zájem nedávno vzbudila u dokumentaristů německé veřejnoprávní televize ZDF. Minulý týden nabídla divákům reportáž o tomto „fenoménu“ v jednom ze svém publicistickém pořadu.

Klasická reality show ovšem na veřejnoprávní televizi přece jen asi bude. „Reality show se Česká televize nebrání a nová programová ředitelka již naznačila, že se v budoucnu zřejmě objeví na obrazovce ČT,“ komentuje Krafl pro RadioTV výhledové programové plány televize. Pokud by se tak stalo, logicky nejbližším obdobím je příští rok. To potvrzuje i mluvčí ČT: „V úvahu připadá spíše rok 2005.“ Podle našich informací by se mělo jednat o zcela jiný formát, než byla nedávno skončená SuperStar.

Poslední Přátelé v prime time

Jaké jiné plány má ČT? „Programové schéma představí paní ředitelka v první polovině srpna, do té doby již rozhovory novinářům z časových důvodů dávat nebude,“ odpověděl Krafl na dotaz, zda by Vrtišková mohla čtenářům RadioTV nastínit budoucí programovou strategii.

Z jediného rozhovoru, který poskytla tento týden časopisu Marketing & Media, vyplývá, že Vrtišková má od generálního ředitele ČT Jiřího Janečka jasné zadání: připravit kvalitní program. Navíc se neuvažuje s protiprogramováním. „Hlavní změnou je, že jsme stripovali formáty určené pro stejnou cílovou skupinu do jedné časové osy. Nabídneme nové i inovované pořady. Více jich však bude v příštím roce,“ říká ředitelka programu.

Na veřejnoprávní obrazovce se má objevit i poslední série amerického sitcomu Přátelé, jehož další výrobu letos na jaře zastavila televizní společnost NBC. Novinkou je, že pro diváky bude nasazen v prime time.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .