Velikonoční promo – schovaný mikrofon a vajíčkové hity

Zatímco v Čechách, na Moravě a ve Slezsku chodíme s pomlázkou, na západ od našich hranic získávají vajíčka jinak. Hledají místa, kam je ukryl velikonoční zajíček. Posluchači stanice Hit Radio FFH hledají přes velikonoční svátky i skrytý mikrofon. Ten se ukrývá na utajeném místě. Moderátoři samozřejmě do vysílání pouští zvuk z tohoto mikrofonu a zároveň dávají nápovědy. Úkolem posluchačů je poznat, kde se mikrofon nachází. Kdo místo pozná, zavolá do studia a může vyhrát lístky na koncert Robbieho Williamse v Paříži včetně letenky a ubytování.

Mikrofon byl už schovaný například v automyčce. Moderátoři dávali takovéto nápovědy: Se štětečkem a pilníkem tady moc neuspějete. Na internetových stránkách jsou nápovědy k už uhodnutým vystaveny a je tu i zdůvodnění, proč byla použita taková nápověda. Co se štětečku a pilníku na nehty týče, oboje souvisí s lakem. Na nehty a karoserie. Další nápověda byla: Sem může Robbie Williams jenom pěšky. Vysvětlení – Nemá totiž řidičák. Nebo tolik ochrany včely nedodají. Toto zdánlivě nelogické tvrzení staví na tom, že auto se v myčce voskuje.

Dalším místem, kam se mikrofon při velikonoční hře na schovávanou dostal, byl dóm ve Fuldě. Výherkyně, která uhodla správnou odpověď, si všimla, že vždy v celou slyší zvony. Díky nápovědě vytušila, že jde o město Fulda a báječný víkend v Paříži byl zajištěn. Jedna z nápověď byla takováto: Skrytý mikrofon je expertem na recyklaci kamene. Při stavbě dómu se totiž částečně použily základy původní basiliky, která tady dříve stála. Při další nápovědě se moderátor jen zeptal: Chcete na Robbieho Williamse. Musíte tomu věřit. Tím narážel na to, že do dómu chodí věřící.

Těch nápověď bylo samozřejmě několik. Posluchači musí podle zvuku poznat o jaké prostředí se jedná a podle indicií i konkrétní místo. Nejde tedy jen o to uhodnout, že mikrofon je v myčce. Ale posluchači musí i zjistit v jaké myčce. Dalšími místy, kde se schovával, byla pěší zóna, odpočívadlo na dálnici, nákupní centrum, hlavní nádraží, parkoviště atd.

Vajíčkové hity

Například televizní stanice VH1 často uvádí zajímavé top teny. Někdy jde o hitparádu písniček o škole, jindy o barvách a kapel v jejichž názvu je barva obsažena atp. Občas nějaký vtipálek chce během povodní zahrát Voda má od Hradišťanu, Vodopád od Heleny Vondráčkové atp. Na Hit Radiu FFH si zase vymysleli speciální vajíčkové písničky na přání. Vejce se německy řekne Ei (čti aj). Posluchači si můžou přát všechny možné písničky v jejichž názvu je Ei (ať už psáno nebo vyslovováno) nebo v jménu interpreta. Takže v úvahu připadá například Advertising Space od Robbiheo Williamse, Lionel Richie a jeho All Night Long, Another Day in Paradise od Phila Collinse a další.

Seznam pár takových písní je na webových stránkách rádia. Místo, kde se vyslovuje aj, je nahrazeno malým barevným vajíčkem. Na webu rádia je navíc ke stažení vystřihovánka velikonočního zajíčka.

Velikonoční Top 817

Radio Hamburg si připravilo na 15. až 17. dubna speciální velikonoční hitparádu, během které se odehraje 817 hitů. Od roku 1989 se tak už po osmnácté budou 66 hodin v kuse hrát oblíbené hity, pro které hlasovali posluchači. Jeden z nich vyhraje navíc zájezd na Havaj. Na Velikonoční pondělí bude před sídlem rádia velká párty. V sedm večer pak přijde řada na první dvacítku velké hitparády. Které songy se do ní probojovaly se drží v tajnosti. Absolutního vítěze by měli posluchači znát okolo deváté večer.

Nabídka k sňatku live

Poslední zajímavá událost nemá s Velikonocemi sice nic společného, určitě ale stojí za zmínku. Moderátorka ranního vysílání stanice bigFM Carmen Burger dostala živě ve vysílání nabídku k sňatku. Její přítel přišel do studia krátce po sedmé hodině a před ušima tisíců posluchačů ji v den jejich třicátých narozenin požádal o ruku. Dojatá Carmen řekla svému nejmilejšímu: ANO.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .