Co poslouchat poslední den roku 2010? Poradíme Vám!

radiotv_silvestr_radioV dnešním článku Vám nabízíme ucelený přehled silvestrovských a novoročních programů český soukromých rádií, ale samozřejmě také tipy na program stanic Českého rozhlasu. Ve stručném textovém přehledu si můžete přečíst, na co se můžete poslední den roku 2010 těšit.

Česká rádia myslí na posluchače i v posledním dni roku 2010, silvestrovská vysílání servírují zejména písničková přání, rekapitulaci zásadních událostí roku 2010, scénky z rozhlasového archivu, ale nezbytností je samozřejmě výběr přebreptů a nepovedených vstupů. V textové části se věnujeme všem stanicím jen ve stručném přehledu, kompletní programové tipy najdete v přiložených PDF dokumentech.

Silvestr a Nový rok ve vysílání komerčních rádií

PDF DOKUMENT RADIOTV: PROGRAMOVÉ TIPY KOMERČNÍCH STANIC

Radio 1 nezapomíná na pořad CD NONSTOP, těšit se mohou posluchači na Apollo 440 (Electro Glide In Blue) či album The New Testament of Funk od Various (tedy různých interpretů). Posledními hodinami roku 2010 vás provede DJ Pierr Urban a plnit bude posluchačská přání. Během dopoledne rozdá stanice poslední Balíčky Radia 1. Rádio Beat pořádá už devátou Prasárnu, ani letos pak nechybí tradiční novoroční Hard&Heavy víkend.

PŘEČTĚTE SI VÍCE: Radio Beat pořádá devátou Prasárnu

Rádio Blaník završí rok výběrem nejlepších momentů z narozeninového koncertu na Konopišti, v 19:00 servíruje písničky na přání a vrcholem večera bude Silvestrovská diskotéka s Vladimírem Hronem. Rádio City zrekapituluje zásadní hudební události pod taktovkou Reného Hnilikčy, odpoledne patří netradičně ranní dvojici Vojtovi Eflerovi a Ivě Lecké. Do programu se jim nabourá pirátské vysílání ranních postaviček Oty a Olina.

DOPORUČUJEME: Vrchol “blanického” Silvestra obstará Vláďa Hron

Classic FM připomene Silvestra díky pořadu Světla ramp, speciální prodloužené vydání nabídne klasické skladby v netradičních aranžmá a neotřelé interpretaci. Country Radio dává možnost zasílat vzkazy a písničky na přání. Ve 12:00 začne Silvestrovská promenáda, v níž moderátoři nasadí své oblíbené songy, během dne nebude chybět zábava (scénky, přebrepty a jiné). Speciální vydání čekají na pravidelné pořady. Rádio Čas rozdává poslední bedny šampaňského, večer hraje sestřih z Megakoncertu, po půlnoci začíná silvestrovský mejdan plný českých a slovenských hitů. Na Nový rok čekejme Hvězdná poselství Milana Gelnara.

K TÉMATU: Černá Hora: Silvestrovský mejdan a vlastní ohňostroj

Rádio Černá Hora pojmenovala hlavní program Silvestrovský mejdan, po taktovkou Michala Komárka zazní speciální hudební výběr a posluchačská přání. Rádio Egrensis mapuje během dne události uplynulého roku, v programu se dostane místo i na Velkou silvestrovskou hitparádu. Novoroční přípitek pronese majitel rádia pan Antonín Hofmann.

PSALI JSME: Netradiční “PFko” od Fajn Radia

Expresradio zahájí den v 8:00 speciálním ranním blokem, v 11:00 začíná celodenní speciál Rok 2010 v kostce, každou hodinu provede jeden z moderátorů událostmi dvou měsíců roku 2010. Večer servíruje koncert Faithless (17:00) a speciál pořadů Starrmix či Saturday Night Fever. Ethno Radio hraje tradiční program. Fajn Radio uvede do programu výběr nejlepších momentů z ranní a odpolední show, nabídku doplní Party Time Speciál. výroční Fajnparáda a speciální hudební „PFko“.

DOPORUČUJEME: Gama Radio završí rok s novým webem a domácími úkoly

Celodenní speciální program uslyšíme na Free Radiu, v plánu je maraton zábavy (21:00), ale i taneční speciály a hitparáda Stosedmička Freečka či Italodance Chart 2010. Kompletní přehled hledejte v přiloženém dokumentu. Frekvence 1 na Nový rok hostí Petra Jablonského v Pressklubu (17:00). Gama Radio opět otevře Gamahospodu, hraje pivní živáky a dává písničky na přání.

EXKLUZIVNĚ: Hitrádia se převléknou do nového kabátu

Rádio Haná dává k dobru nejlepší scénky Pepina z Hané a vtípky školačky jménem Darja. V 18:00 startuje Hitparáda Rádia Haná nejhranějších songů za rok 2010, program pokračuje i po půlnoci. Slavnostní přípitek pronese Pepin z Hané. Helax odehraje speciální hitparádu Extaze s největšími hity, silvestrovský večer v 19:00 nabídne muziku a mnoho dalšího. Rádio Hey! v 19:00 odvysílá výběr nejlepších okamžiků z ranní show Federálové. Hitrádia i v roce 2010 přináší Hitparádu TOP 50, letos vás jí provede zpěvák Tomáš Klus (17:00), loni to byl zpěvák Pepa Vojtek. Večerní program v 20:00 nabízí Silvestrovskou párty zónu s tanečními hity, každé Hitrádio odvysílá vlastní originální program s tanečními hity a přebrepty. Hitrádia se ohlédnou za nejzajímavějšími událostmi roku 2010 v tradiční Inventuře.

Z ARCHIVU: Silvestr 2010 na Rádiu Impuls

Rádio Jizera spolu s městem Mladá Boleslav zvou na Velkou silvestrovskou noc. Na Rádiu Impuls se rozdávají silvestrovské jackpoty a chybět nesmí Fanda a jeho česká banda za účasti kapely Lokomotiva a frontmana Petra Vondráčka. Kiss Radia nevynechají silvestrovský Discopříběh Michala Davida a Martina Hájka. Jednotlivá Kiss Radia odvysílají speciální Kissparádu, taneční noc plnou hitů, zábavy a sestřihy přebreptů.

PŘEČTĚTE SI VÍCE: Silvestr 2010 na Kiss rádiích

Na exkluzivní program zve Rádio Krokodýl, během dne vás stanice neochudí o „nejlepší hudební mix“, výroční hitparádu a zejména na půlnoční přípitek, který letos provede česká Slavice Lucie Bílá. Oldies Radio pořádá od 21:00 šestihodinovou Silvestrovskou párty. Rádio Orlík rozdává hodnotné ceny i v posledních dne roku 2010. Rádio Proglas připomene 15 let od svého vzniku, provede posluchače taji a slovníkem rádií. Relax Radio zahájí Silvestrovskou párty v 21:00, program spočívá ze živých vstupů, předtočených přání, klasických humorných scének, přebreptů a hudby.

PSALI JSME: Rock Radio naděluje nová webrádia

Rock Radia lákají na rockové speciály, silvestrovské Ráno s Marothou zahraje speciální píseň. Rockzone 105,9 FM hraje tradiční rockovou hudbu a program. Rádio Rubi připomene nejlepší fórky s Chuckem Norrisem, zahraje nejlepší kousky devadesátých let z Maroshova DJ kufříku. Letos pořádá zároveň největší diskotéku v moravském éteru v 18:00 začíná šestihodinový LeMix de PMC a od půlnoci nastoupí Andrea Fiorino opět se šestihodinovým silvestrovským mixem. Poslední silvestrovská VIBE Show začíná v 19:00 na Radiu SPIN. Posledním odpolednem roku 2010 vás na Rádiu Valašsko provede Jitka Pospíšilová a Honza Gottfied, ve vysílání nabídnou tipy, recepty, pozdravy a rekapitulaci roku 2010. Rádio Zlín prožije zbytek roku s nejlepší muzikou, od 20:00 hraje Petr Uhřík disco-hity.

radiotv_silvestr_banner

Každoročně nabízíme tipy na vysílání prakticky všech českých rádií. Zůstaňte s námi prosím i v roce 2011.

Silvestr a Nový rok na vlnách Českého rozhlasu

PDF DOKUMENT RADIOTV: PROGRAMOVÉ TIPY ČESKÉHO ROZHLASU

Český rozhlas 1 – Radiožurnál ve 20:05 odvysílá hodinku s klasiky českého humoru, od 22:00 začíná Silvestrovský Radiožurnál s Lucií Výbornou a Janem Pokorným. Sami uvádí, že neradi poslední den slaví. Přesto posluchačům zprostředkují pohled na oslavy v regionech a ve světě. Po desáté hodině přivítají ve studiu Pavla Mauera, propagátora kvalitní gastronomie. ČRo 2 – Praha zahájí den pořadem Silvestrovský Host do domu s Vladimírem Krocem, hlavním hostem bude Jiří Lábus a kolegové ze Studia Ypsilon. Britský Silvestr je název třiadvacetihodinové kompozice ČRo 3 – Vltava, blok se ohlédne za tím, co nabídl v uplynulém roce a přidá mnoho dalšího.

K TÉMATU: Radiožurnál: Přelomem roku provede Výborná a Pokorný

Český rozhlas 6 pojme silvestrovský večer „rekapitulačně“, postupně shrne zásadní informace o České republice, Evropské unii, zkrátka nejpřijdou informace o světě a kultuře. v 20:10 se začne závěrečná debata u kulatého stolu nad končícím rokem 2010. Silvestrovský sestřih nabídne i program Studio STOP. Radio Wave servíruje speciály několika pořadů. Od půlnoci do 7:00 jsou na každou hodinu připraveny DJ sety od jednoho z moderátorů.

Regionální studia Českého rozhlasu odvysílají v čase 19:00 – 05:00 Silvestrovský maraton s tím nejlepším, co nabízí rozhlasový archiv. ČRo Brno nasadí pohádku Arnošta GoldflamanaO klukovi, který neuměl zlobit„. ČRo České Budějovice nabídne rady, jak přežít Silvestra ve zdraví a odvysílá několik koncertů.

ČRo Pardubice se naposledy ohlédne za nejhumornějšími okamžiky soutěže Prima babča. Silvestr s ČRo Plzeň začíná v 14:00 a kromě soutěží uslyšíme scénky, anekdoty a písničky. ČRo Olomouc láká na odpolední blok Silvestr 2010 s Jirkou Matějů, předcházet bude ohlédnutí za divatelní sezónou. ČRo Ostrava odvysílá Silvestr s Arturem Kubicou a Silvestrovský Meteor z roku 1969 (besede s L.Smojlakem a dalšími o díle Járy Cimrmana). Nový rok se věnuje Petru Bezručovi.

Na ČRo Regina uslyšíme písničky na přání, záznam koncertu Bek Ofis, Legendy Nočního proudu a sestřih okamžiků, které se právě nepovedly (I mistr tesař… aneb Co se nám nepovedlo). ČRo Region – Středočeský kraj věnuje 31. prosince 2010 své vysílání zesnulému Miloslavu Šimkovi, Silvestrovské pochoutky nabídnou vzpomínání Jiřího Krampola, Uršuly Klukové a Luďka Soboty. V 13:00 začíná čtyřhodinový speciál Nalaďte si legraci, každá hodina se věnuje jednomu z nich.

ČRo Region – Vysočina vybere nejlepší momenty z názorů děti (pořad Aby bylo jasno – speciál), od 11:00 servírují Písničky pro Vysočinu Naďa Urbánková a Jarda Hypochondr, vše je v režii posluchačů. Ti uslyší ještě mnohem více. ČRo Sever zakončí rok Silvestry Vladimíra Menšíka, písničkami na přání, životopisy slavných a jinými programy.

Děkujeme tímto všem, kteří s námi spolupracovali a zaslali informace. Přejeme do nového roku jen to nejlepší.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .