ČT uvádí novou soutěžní hru Gladiátor

radiotv22Česká televize uvádí novou soutěžní hru, jejíž průběh určují diváci pomocí mobilních telefonů ze svých domovů, jako by přímo usedli v ochozech kolosea. Dvě pětičlenná družstva soutěžících nastoupí do arény, aby se utkala v souboji všeobecných vědomostí z různých oborů. V průběhu každého ze čtyř herních kol diváci posílají dva hráče ze hry prostřednictvím SMS zpráv. Maximum hlasů tedy neznamená vítězství, ale palec dolů, prohru a odchod do podsvětí. Jen jeden z deseti gladiátorů nakonec zvítězí a získá výslednou sumu peněz. Koho ponecháte ve hře a koho pošlete dolů vy?

Hlasování SMS pro pořad Gladiátor

Pro odeslání vašeho hlasu napište SMS ve tvaru HLA mezera G mezera a kód soutěžícího, kterého chcete vyřadit ze hry. Tuto zprávu pak odešlete do SMS centra vašeho operátora. Například chcete-li vyřadit soutěžícího s označením A2 napište SMS ve tvaru HLA G A2 a odešlete na do SMS centra.

Čísla jednotlivých operátorů jsou:

999111 Eurotel
4616 Paegas
777 Oskar

Jako potvrzení obdržíte zpětnou SMS zprávu s potvrzením vaší volby. Podrobný návod najdete také na Teletextu České televize.

Kdo uvede Gladiátory?

Pro interaktivní vědomostní soutěž Gladiátor hledala dramaturgie pořadu novou moderátorskou osobnost. Do finále konkurzu postoupili dva pánové a jedna dívka: Svatopluk Schuller, Petra Polanská a Zdeněk Vrba.

Mozoly od pádla a smyčec nešly dohromady

Svatopluk Schuller je absolventem DAMU. Jeho ročník pedagogicky vedli Jarmila Krulišová, František Němec, Jaroslav Satoranský a Libuše Havelková.

Dnes herce Svatopluka Schullera znají zejména návštěvníci Divadla ABC v Praze, kde se s ním můžeme setkat například v představeních Cizinec, Dvojí hra nebo Jezinky bezinky. Rozhlasoví posluchači slyšeli hercův hlas v mnoha pohádkách. Na obrazovky se pravidelně vrací v rolích darebáků z filmů Copak je to za vojáka a Láska z pasáže.

Svatopluk Schuller také často pracuje v televizním dabingu. Podílel se například na české verzi seriálu Kung-fu a celovečerním filmu Tajemství Sahary.
Herec na divadelním jevišti ovšem také zpívá, jak tomu bylo třeba v jeho nástupním představení Funny Girl v Divadle ABC.

Herec přiznává, že sedm let pilně chodil do houslí, ale protože zároveň závodně jezdil vodní slalom na kajaku, musel si vybrat:. „Mozoly od pádla a smyčec nešly dohromady,“ prozradil o sobě. Dnes si udržuje kondici fotbalem, tenisem a lyžováním. „Baví mě hrát si na lyžích a jezdit stylově,“ přiznává se.

A jaký má Svatopluk Schuller vztah k televizním soutěžím? „Sleduji je rád. Jako trémista vím, jak velký rozdíl je odpovídat doma na gauči a pod reflektory televizního studia. Myslím, že bych dokázal spíš odpovědět na otázku, co se stalo, než kdy se to stalo. Na letopočty a přesná data je můj tatínek.“

Ráda se směju

Jediná finalistka je z Pardubic a mezi uchazeči je svými 24 lety benjamínkem. Jmenuje se Petra Polanská a znají ji zejména posluchači pardubického Rádia LIFE, kde uvádí několik pravidelných rubrik. Dvakrát denně přináší do éteru aktuální Hudební zprávy, kromě toho komentuje Hitparádu a připravuje pravidelnou hodinovku o filmu.

Dříve než po úspěšném konkurzu nastoupila před čtyřmi roky do rádia, odmaturovala na gymnáziu a získala specializaci na jako sociální pracovnice. Krátkou dobu též působila na TV3.

Drobná a sportovně založená Petra Polanská závodně lyžovala. Dnes je vyznavačkou tréninků v posilovně. I když její sportovní postava není v rádiu vidět, Petra přiznává, že má mezi posluchači hodně ctitelů. „Posílají mi hodně dopisů, ale i bonboniér a v jednom balíčku mi dokonce přišel i svícen,“ říká moderátorka s humorem. „Prý mám na všechno připravenou odpověď. Ráda se směju, ale někdy jsem docela plachá,“ prozradila na sebe.

Petra Polanská pečlivě sleduje všechny televizní soutěže. Ty, co nestíhá, si nahrává na video. V oblibě má vědomostní soutěže, zejména ty o filmu. „Filmové divy z první republiky poznám bez problémů, hůř se orientuji v pánech hercích.“

Moderátor od nepaměti

Zdeněk Vrba jedenáct let moderoval Noční proud na Radiožurnálu a jak sám říká: „Byl jsem jeden z jeho porodních dědků. Vlastně jsem moderátor od nepaměti.“

Základní profesní znalosti získal na Lidové konzervatoři, kde vystudoval obor společenská zábava. K jeho pedagogům patřil dr.Jan Pixa a dr.Božek.

Šestým rokem produkuje kulturní pořady na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích.

Největší radost mu v poslední přinesla dvojčata Adam a Eva, která se narodila na Velký pátek, třináctého dubna 2001. Takováto shoda okolností se dle Zdeňka Vrby opakuje jednou za 65 let. Maminkou dvojčat je Ivana Hajnová – někdejší sólistka Schovanek.

I když to moderátorova rozložitá postava na první pohled neprozrazuje, Zdeněk Vrba hraje tenis a bowling. V bowlingu se vloni dokonce propracoval na 150.místo v repulbice. „Na moderátora je to slušný výkon,“ hodnotí se Zdeněk Vrba.

Své manažerské schopnosti moderátor uplatňuje i jako organizátor tenisových utkání V.I.P osobností, a šestým rokem také vede fotbalovým Tým snů.

O soutěže se Zdeněk Vrba zajímá odedávna. „Ve sportovních znalostech bych snad mohl soutěžit okamžitě, ale třeba ve výtvarném umění ani náhodou.“

Česká televize – tvůrčí skupina Pavla Borovana, Scénář a dramaturgie: Aleš Ulm, Hudba: Petr Malásek, Scéna: Jaroslav Svoboda, Produkce: Martin Kopřiva, Kamera: Vladimír Holomek, Jan Matiášek, Režie Jiří Věrčák


Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .