Tipy na promo: Poker, sezení v autě, koncert ve škole…

Je toho opět dost, co se dá vymyslet. A občas není potřeba pro vzbuzení zájmu a zvýšení publicity značky rádia dělat nákladné akce. Stačí jen dobrá novinářská práce. Jako je tomu například v případě Radia Hamburg. A nebo se dá využít toho, že ranní moderátor je vášnivým hráčem pokeru. Stačí jen mít nápad. Pár takových nápadů si tu představíme.

Vytrvalostní sezení

Osmadvacetiletá studentka medicíny Nisrin, jednadvacetiletá servírka Daniela, osmadvacetiletý kuchař Wolfgang a dvaadvacetiletý obchodník Thomas. Tuto čtveřici vybralo vídeňské rádio Energy 104,2 ze všech přihlášených zájemců do soutěže ve vytrvalostním sezení. Jejich úkol je jednoduchý. Vydržet co nejdéle sedět v BMW X3. Ten, kdo to vydrží ze všech nejdéle, bude moct toto pěkné autíčko rok používat. Podobně jako soutěžící zavření ve vile Velkého bratra i tito vytrvalostní sedači musí plnit každý den různé úkoly. Například přimět alespoň 15 kolemjdoucích, aby si s nimi zazpívali. Výhodou je, že auto stojí na rušné vídeňské třídě Mariahilferstrasse.

Účastníci soutěže můžou každou hodinu vůz na pět minut opustit. Posluchači rádia je samozřejmě můžou přijít podpořit a třeba jim i něco přinést. Posluchačka Kathi s nimi strávila tři hodiny, aby je morálně podpořila a ještě jim zařídila dovezení ekologického WC, aby účastníkům pokusu nezabraly biologické potřeby celých pět minut, které na ně mají vyhrazené.

Poker s Arnem

Ranní moderátor berlínského rádia 104,6 RTL je dobrým hráčem pokeru. Rádio se proto rozhodlo uspořádat ve spolupráci se serverem Everestpoker.net turnaj v pokeru. Výherce turnaje vyhraje zájezd do Las Vegas. Pokud by zvítězil moderátor Arno, tak cestu věnuje tomu posluchači, který s pokerem nemá ale vůbec nic společného.

Hvězdu do třídy

V pondělí dopoledne byli zaskočení studenti 12. ročníku Gymnázia na zámku ve Wolfenbüttelu. Během vyučování se otevřely dveře a dovnitř vešla jejich oblíbená kapela Revolverheld. 29 studentů bylo úplně mimo. To, že právě jejich třída byla vybrána v soutěži stanice ffn se podařilo udržet až do konce v tajnosti. O prominentech vědělo jen vedení školy, které jako důvod, proč by měla kapela přijít právě na jejich školu, uvedlo, že tato třída uspořádala v létě pro ostatní rockový koncert, a toto by bylo skvělé vyjádření díků. Třída byla nadšena. Nejen vlastním koncertem ve škole ale také autogramiádou, která následovala.

Radio Hamburg proti nacistickým videiím

Rádia se na sebe většinou snaží upozornit nějakým zábavným prvkem nebo soutěží. Občas se tak zapomíná na to, že rádio je médium, sdělovací prostředek a že tu pracují novináři. Radio Hamburg si teď udělalo reklamu tím, že poukázalo na nacistická videa, která je možné stáhnout ze serveru YouTube.com. Podporu boji proti nacistickým nahrávkám na síti vyjádřil rádiu Google.

Soutěžní rádio

Koncem minulého měsíce odstartovalo první německé soutěžní rádio. Podobně jako existují televize (jako třeba 9live), které po celý den přinášejí interaktivní soutěže, začalo fungovat i podobné rádio. To vysílá v Berlíně v kabelových rozvodech a pak přes satelit a internet. Financováno je stejně jako obdobné televizní programy z telefonních poplatků, které platí účastníci soutěží.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .