Chystá se snímek o fenoménu jménem Facebook

facebookmonitormalyRežisér David Fincher plánuje natočit film mapující vznik Facebooku.

Sociální síť Facebook má sice mnoho odpůrců, ale jen málokdo o něm neslyšel. Režisér snímků jako Klub rváčů či Podivuhodný případ Benjamina Buttona David Fincher se chopí příležitost a příběh o nástupu tohoto webu zfilmuje. Na svém kontě už má také videoklipy pro taková hudební esa jako Sting, George Michael či Madonna. A Fincher má na co navazovat, snímek s Bradem Pittem v hlavní roli (Podivuhodný případ Benjamina Buttona) získal několik oscarových nominací.

Zápletkou celého snímku se stává osoba Marka Zuckerberga, příběh vypráví o jeho studentských létech, zejména o roce 2004, v tomto roce vytvořil sociální síť Facebook. Děj končí současností, kdy Facebook registruje více než 200 milionů členů. Scénáristického pera se ujímá Aaron Sorkin.

Autor článku:

Komentáře (3)

  1. Jose

    No osobně si myslím, že historie ICQ nebo i SKYPE je zajímavější, jakož jsou i užitečnější i ony samy, ty zmíněné komunikační sítě. Nic méně, znovu apeluji na to, zda by se nemělo raději, místo SOCIÁLNÍ SÍŤ, používat u FACEBOOKU označení SPOLEČENSKÁ SÍŤ. Označení, sociíálné síť, je minimálně, značně zavádějící a nevykreslující realitu. Je zcela chybné.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: