Radio DeeJay ovládne skupina Lagardere

radiotv221AKTUALIZOVÁNO Radio DeeJay míří pod křídla francouzské mediální skupiny Lagardére. Transakci již projednává Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která žádost o převod obchodního podílu v licencované společnosti Radio Bonton a.s schválí pravděpodobně na svém příštím zasedání. RadioTV to potvrdil její předseda Petr Pospíchal.

UPDATE 18.40: V původní verzi tohoto článku byla mylná informace, že žádost o vstup Lagardere do Radia DeeJay byla již schválena. Jak RadioTV dodatečně vysvětlil Petr Pospíchal, jeho původní informace nebyla přesná. Žádost byla pouze projednána a rozhodnutí přesunuto na další zasedání, aby měl Úřad RRTV čas připravit podklady související s pokrytím rádií skupiny Lagardere v Česku. „Jde jen o technické detaily, není důvod se domnívat, že bychom žádosti nevyhověli,“ dodal Pospíchal.

Novým vlastníkem licencnované společnosti Radio Bonton a.s. se podle informaci Rady pro rozhlasové a televizní vysílání nestane žádná z českých firem skupiny Lagardere, ale přímo Lagardere Active Radio International SA, která získá celých 100 procent obchodního podílu v Radiu DeeJay. RRTV zatím nemá informace o změnách ve statutárních orgánech licencované společnosti, lze ovšem očekávat, že k nim po dokončení stransakce dojde.

Radio DeeJay mění majoritního vlastníka po třech letech. V záři 2002 koupila italská firma EleMedia tehdejší Radio Bonton od stejnojmenného holdingu (více viz Do Radia Bonton vstupuje strategický investor z Itálie). Dva roky trvala změna názvu stanice z Radio Bonton přes Bonton Radio DeeJay na Radio DeeJay a jen několik měsíců poté se objevily první spekulace o možné změně hlavního akcionáře.

Mediální skupina Lagardere Active Radio International v Česku vlastní rozhlasový dům Frekvence 1/Evropa 2 a také mediazastupitelství Regie Radio Music.

Připravujeme další podrobnosti

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: