Český rozhlas pořádá Koncert pro dárce krve

radiotv22Na úterý 2. dubna 2002 připravil Český rozhlas od 19.45 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze Koncert pro dárce krve.

Od roku 2000, kdy se uskutečnil první Koncert pro dárce krve,  jde v pořadí již o třetí benefiční koncert, který pro dárce této vzácné tekutiny pořádá Český rozhlas vždy jednou za rok.

Vstupenky na koncert byly téměř bezezbytku rozdány dárcům jako výraz poděkování během posledního 28. odběru krve v rámci akce Daruj krev s Českým rozhlasem, který se uskutečnil v Praze a dalších krajských městech České republiky 13. března.

Dvě vstupenky zdarma obdrželi nejen dárci, kteří se akce Daruj krev pravidelně účastní, ale i dárci, kteří se prokázali průkazem dárce krve a krev darovali naposledy nejpozději v roce 2000.

Akci Daruj krev s Českým rozhlasem pořádá veřejnoprávní rozhlas ve spolupráci s transfúzními stanicemi a stanicemi svého regionálního vysílání  čtyřikrát v roce: vždy v březnu, červnu, září a prosinci. Smyslem celé akce je popularizace dárcovství krve, které mají transfúzní stanice stále nedostatek. Účelem akce je v neposlední řadě i získání nových dárců, což se organizováním hromadných odběrů s Českým rozhlasem daří naplňovat. Odběrů se zúčastňuje vždy cca tisícovka dobrovolných dárců.

V rámci dubnového Koncertu pro dárce krve vystoupí tradičně Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou svého šéfdirigenta Vladimíra Válka a se svým sólistou a správním ředitelem v jedné osobě klavíristou Janem Simonem.

Dárci krve si během slavnostního večera budou moci vyslechnout Karneval Antonína Dvořáka,  Klavírní koncert a moll op. 16 Edwarda Griega a Beethovenovu Symfonii č. 5 c moll op. 67 „Osudovou“.

Mgr. René Zavoral
Oddělení komunikace
Český rozhlas
tel. 02/2155 1307

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .