Vánoční promo novinky – MS v hodu vánočním stromečkem

radiotv22Hamburské rádio Oldie 95 pořádá mistrovství světa v hodu vánočním stromečkem. Tím se bude házet v pondělí 28. listopadu v jedenáct hodin dopoledne v nejvyšším poschodí parkoviště nákupního centra E-Center. Celé střešní parkoviště bude vánočně vyzdobeno.Vánoce jsou obdobím, kdy k sobě mají lidé bliž a snaží se si navzájem pomáhat. Je tomu tak i v rádiích, kde se objevují dobročinné akce, díky kterým si Vánoce užijí i ti, kterým se v životě nevede dobře.

Vznik nové charity

Samostatná charitativní organizace vznikla z dobročinné akce, kterou uspořádala v roce 1998 soukromá rádia v Severním Porýní Vesfálsku. Svaz lokálního rozhlasu, charita a diakonie se tehdy daly dohromady a uspořádaly akci nazvanou Lichtblicke (záblesky světla), která měla pomoct dětem a rodinám v nouzi. Akce se uskutečnila pod patronací manželky předsedy zemské vlády Angeliky Rüttgersové. Tato akce se každoročně opakovala a teď po sedmi letech byla založena samostatná organizace Lichtblicke, která se snaží bez zbytečné byrokracie pomáhat rodinám, které se ocitly v nouzi a potřebují finanční pomoc.

Slavnostně byla činnost nové charitativní organizace zahájena v rozhlasovém domě rádia NRW. Lichtblicke už pomohly 40 tisícům rodin a dětí. Za sedm let existence se podařilo od dárců vybrat přes šest a půl milionu euro. Jen v sezóně 2004/2005 se nasbíralo přes 1,7 miliónu. Díky tomu se mohlo uspokojit 1 800 žádostí o finanční pomoc.

Pošta pro Tebe

Další akce sice taky dokáže udělat spoustě lidem radost, ale už se nejedná o charitu. Jakousi rozhlasovou podobu pořadu Pošta pro Tebe si na předvánoční období připravili v saském Radiu PSR. Celou akci zasadili do kontextu právě s Vánoci. Rádio nabízí pomoc při prvním kroku, který povede ke smíření s někým blízkým nebo šťastnému znovushledání s člověkem, se kterým se nějak přerušil kontakt. Cílem této akce je, aby se rodina nebo přátelé šťastně sešli právě na Vánoce. Dojemné příběhy posluchačů samozřejmě zpestří vysílání.

Vánoce punk-rockově

Moderátory, redaktory i reportéry stanice pro mladé veřejnoprávního rozhlasu RBB (Berlín a Braniborsko) nahradí v pátek 25. listopadu po celý den členové berlínské skupiny Beatsteaks. Ti se vysílání chopí od šesti hodin ráno až do jedné ráno. Členové skupiny si budou celý den také povídat s posluchači a v punk-rokovém stylu zdobit vánoční stromeček. O něj se pak na konci dne bude losovat. Beatstaeks tak navazují na tradici skupin Pearl Jam, Tote Hosen, Farin Urlaub a Fettes Brot, které se tímto způsobem prezentovaly ve vysílání Fritz rádia.

Paní Ježíšková

Prožít předvánoční období bez stresů umožní mužům z Hamburku Weihnachtsfrau (paní Ježíšková) stanice Alster Radio 106!8. Loni sklidila velký úspěch a tak se letos vrací. Vystresovaní muži ji můžou psát emaily, jaké starosti je sužují před Vánocemi a ranní moderátorka Maren Bockholdtová je v santa-clausovském obleku bude řešit.

Loni sklízela akce úspěch nejen u posluchačů ale i u odborníků. Byla totiž nominována na Německou rozhlasovou cenu. Posluchači jí dávala různé úkoly. Nemuzikální dítě učila hrát na flétnu nebo musela zajistit sníh na školní dvůr. Smyslem je pomoct mužům, kteří ztrácejí v předvánočním stresu hlavu.

Mistrovství světa v hodu vánočním stromečkem

Hamburské rádio Oldie 95 pořádá mistrovství světa v hodu vánočním stromečkem. Tím se bude házet v pondělí 28. listopadu v jedenáct hodin dopoledne (trochu nepraktický čas) v nejvyšším poschodí parkoviště nákupního centra E-Center. Akce potrvá cca jednu až dvě hodiny a moderovat ji bude disc jockey Oldie 95 Udo Brückner.

Celé střešní parkoviště bude vánočně vyzdobeno. Ve vánočních kostýmech budou i hostesky. 15 přihlášených účastníků musí přijít v převlečeni za Santa Clause. Házet budou obouruč a ten, kdo stromeček hodí nejdál, vyhraje jedličku. Každý účastník dostane pamětní list.

Zázračný pytlík

Dobročinnou akcí jsme začali a tak charitou i skončíme. Zázračný pytlík (Wundertüte), to je příspěvek hitové stanice Ö3 rakouského veřejnoprávního rozhlasu k akci Licht ins Dunkel (světlo do tmy) veřejnoprávního ORF. Celý nápad se točí kolem mobilních telefonů. Ten v Rakousku používá 6,9 miliónů lidí. Přibližně polovina z nich ho během roku vymění za lepší a novější model. Podle odhadů se teď v rakouských domácnostech válí 6 milionů starých mobilů.

Zázračná taška přiměje lidi k tomu, aby staré mobily posbírali a pomohli tak lidem v nouzi. Za každý funkční mobil dostane charita 3 euro a za už rozbitý 50 centů. Nefungující přístroje navíc budou ekologicky odstraněny.

Další finance na dobročinné účely vynesou aukce, které se budou od 21. do 23. prosince objevovat ve vysílání Ö3 vždy mezi devátou a devatenáctou hodinou. Do dražby půjde například kytara s podpisem Carlose Santany nebo balíček předmětů pro fanoušky podepsaný Robbiem Williamsem.

Autor článku:

Komentáře (15)

  1. Anonym

    Páni, k tomu ještě čerstvá zpráva že Pařízek má další frekvenci…. no pěkně ten kolotoč pokračuje…. Za RRTV musí stát sakra silná skupina, když si můžou dovolit na sebe takto upozorňovat…. nebo je holt český národ tak blbý!

  2. Thom

    Myslim si že reality show vzdělávací jsou. Kromě nových slůvek jako fičák a hučák ;-) je to i zajímavý psychologický projekt. Většina z mých vysokoškolských profesorů tento pořad sleduje (tedy VyVolené), takže to určitě není pořad pro nějaké méně vzdělané občany!

  3. JuDr.

    Páni, k tomu ještě čerstvá zpráva že Pařízek má další frekvenci…. no pěkně ten kolotoč pokračuje…. Za RRTV musí stát sakra silná skupina, když si můžou dovolit na sebe takto upozorňovat…. nebo je holt český národ tak blbý!

    Několik připomínek:

    1. Nelze stáhat právnickou osobu. Tedy jak to RRTV podala (alespoň druhý případ), tak jao vyšeřovatel bych věc zastavil.
    Buď jsou právníci na RRTV totální trotlové anebo, což je pravděpodobnější geniálně „odstavili sládka na volbu presidenta do basy“ (nepřipadá vám to nějak povědomé???)

    2.Členové RRTV si v případě, že se neprokáže vina konkrétních osob na sebe upletla „damoklův meč“, protože je může nakrásně čekat trestní stíhání v podobě křivého obvinění (nebo že by politická síla byla nad spravedlností???)

    3. Rádiáci vědí, že italská společnost provozující rádio DeeJay odchází z českého trhu. V této souvislosti jsem zaslechl, nevím co je na tom pravdy, ale údajně (:-)))) se jeden z itlaských představitelů vyjádřil, že „tady je ještě větší mafie než u nich“ a současně tvrdil „že tam jejich mafie alepoň drží slovo kmotra„. (povídám, jak jsem koupil, tak prodávám)

  4. Jarda

    Pan ing Pýcha je idealista!
    Kdo nepatří do rodiny Paroubků a dr Drátů má bohužel smůlu.Navíc pravicové smýšlení(to zn. chtít se domoci pravdy),je dávno za námi. Opět se přeci vracíme do doby totální.Já obdivuji RTV. Měla by přijmout více členů, jelikož to časem nezvládne.Tím myslím vzdalování se původnímu o co by se vlastně RTV měla starat.Jestli se nemýlím tak posláním RTV by mělo být dohled nad dodržováním obsahu vysílacího schématu!Rozdělování licencí a přidělování kmitočtů by přeci měli mít ve správě oblastní instituce.¨Také trestní řád je věcí veřejné správy a né náplně RTV.
    Asi se mýlím!Ale i pomaleji chápavým by mohlo dojít, že se opět vracíme do totality.
    Ing Pýchovi a jiným postiženým držím palce. Vydržte do voleb a doufejte, že se to změní.
    V opačném případě je lepší emigrovat do Bruselu. Tak jako Špidla.
    Jarda z Moravy

  5. M.Pýcha

    Za blbce ani za idealistu se asi nepovažuji. Chybou mocných bývá podceňovat své soupeře – tuto chybu já myslím již dlouho nedělám. Zejména nelze podceňovat blbce s razítkem. :) Považuji se jen stále za „skeptika s optimistickou tváří“. I když co se týče Rady RRTV ten optimismus již delší čas není na místě.

    Jelikož mám od pátku přímo z úřadu RRTV potvrzeno, čím jsem měl (resp. Rádio Limonádový JOE) tento hrůzný trestný čin spáchat, rozhodl jsem se, že tento týden náš trestný čin celý zveřejním na našich internetových stránkách http://www.limonadovyjoe.cz

    S ohledem na to, že Rada tak prahne po tom, aby byly objasněny trestné činy „v souvislostech“, podám tento týden hned 2 trestní oznámení, a to nejen v „souvislosti“ s některými podezřelými okolnostmi týkající se Rady RRTV, licenčního řízení na digi TV, ale též např. v souvislosti s žadatelem o licenci TV Pohoda. Tímto směrem totiž směřuje naše podezření – t.j. kdo stojí za vyhrožováním z května t.r. diskreditací naší žádosti. Myslím, že některým osobám z okolí žadatele TV Pohoda v květnu „praskly“ nervy a já mám nyní v celku zajímavý důkaz (policejní protokol z května) ohledně podivného propojení mezi tímto neznámým pachatelem s nějakou neznámou osobou, která má najisto přístup do spisů žadatelů v Krátké 10.

    Myslím, že Rada jistě také přivítá, když tak bude možné dát průchod spravedlnosti a objasnit, kdože mi to vyhrožoval tím, co v současné době RRTV činí?!? A koho bude v této souvislosti zajímat, jak souvisí 100% úspěšnost některých žadatelů s vyhrožováním?

    Pochopitelně onen Brusel mám též v plánu a asi určitě jej neopomenu. Džungle, které se neutěšeně v této oblasti rozrůstá. Bohužel mé osobní zkušenosti s mediálním prostředím v ČR myslím nejlépe popsal autor JuDr…

    Takže hurá do transparentního digitálního řízení…

  6. petr pleva

    pocházím od Ostravy,tam to bylo v poho,ale bydlím pár let ZA Opavou,vadilo mi,že jsem nemohl dobře poslouchat to,co je mi vlastní:českou hudbu v takovém rozsahu a k tomu bezvadné zahraniční hity které zcela správně prověřil ČAS.

  7. Anonym

    A je ti jasny, ze jedinym poslanim toho radia je zdimat penize jakymikoliv metodami? Ze kvuli praktikam nejen jeho majitele uz tu neni prostor pro skutecne hudebni zanry, pro neziskove stanice apod.? Ale to ti je jedno, hlavne ze usmudlany cesky vidlak ma svoje ceske pisnicky! BLEEE

  8. Anonym

    i co zadowoleni jesteście z tego ze zasmiecacie polski eter???? jak tak to pogratulować głupoty!!!!

    We are so unhappy as you, friends from Poland. But there is no way how to stop the FM band destruction from our regulator+broadcasters union side. I’m ashamed what is happen in our country.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: