Milionový pár skončil, u sousedů se seznamují bez zádrhelů

Zatímco u nás seznamovací reality show Miliónový pár skončila, seznamování v televizi může být dobrým byznysem. Ten možná udělá Prima. Dobrou živnost si ale ze seznamování udělala německá Sat1, která přišla se zajímavým pojetím reality show podobné Joe Milionářovi. Konkurenční stáj RTL, lépe řečeno její dceřinná společnost RTL Newmedia, rozjíždí 1. prosince interaktivní seznamovací kanál Traumpartner TV (Partner snů TV). Zatímco v rádiu je seznamka zcela běžným pořadem, na televizní obrazovce ji najdeme málokdy. Pominu-li teletext nebo jakous takous možnost seznámení přes sms chat Óčka.

Traumpartner TV bude taktéž fungovat přes smsky, případně přes internet, mail a telefon. Ti co seznamku využívají hlavně v noci k uspokojení své sexuální touhy, přijdou zkrátka. Program bude končit úderem dvaadvacáté hodiny a začne až v šest ráno. Provoz se bude financovat z telefonních poplatků stejně jako 9live, který svůj vysílací čas plní jen interaktivními soutěžemi a hrami. Diváky a hlavně seznámení chtivé má přitáhnut slogan “Wir sehen uns im Fernsehen“ – “Uvidíme se v televizi.“ Zatím se bude signál šířit digitálně přes satelit Astra, později se má objevit i v kabelových sítích. Samozřejmě nekódovaně, aby se uspokojil co největší počet osamělých srdcí. Vysílat se bude z CBS-studií v Kolíně nad Rýnem.

Traumpartner TV je podle tiskové zprávy společnosti RTL Newmedia pokračováním úspěšného teletextového chatu. Chatovat a seznamovat se budou diváci přímo na obrazovce rozdělené do tří oken. V jednom se budou objevovat smsky diváků, které se v případě zájmu zobrazí i s fotografií. Druhé okno bude patřit moderátorovi (moderátorkou prime-timu od 20 do 22 hodin bude vítězka první řady Lovetainment Show RTL Der Bachelor Juliane Ziegler).

Moderátorka si bude povídat podobně jako v talk shov s některými chatujícími. Ve třetím okně se budou zobrazovat profily a fotografie seznámení chtivých, jejich PSČ (podle toho se v Německu řídí většina seznamek, zaručuje, že vybraný partner nebude zdaleka) a znamení v horoskopu. Důvěrné informace jako třeba číslo mobilu se !zobrazovat nebudou. Internetová prezentace se zatím připravuje. Internetové adresy bude mít web dvě. Jednak www.traumpartner-tv.com a pak dnes velice oblíbenou adresu televizí www.traumpartner.tv.

Druhý gigant na německém televizním trhu ProsiebenSat1 sice vlastní seznamovací kanál neplánuje, ale úspěšně uvádí reality show Můj velký tlustý trapný snoubenec (Mein grosser dicker peinlicher Verlobter) což je adaptace pořadu známého v zámoří jako My Big Fat Obnoxious Fiancé. Show si drží slušnou sledovanost. Mladá pohledná dívka musí totiž přesvědčit své rodiče, že si chce vzít tlustého, ošklivého a naprosto nevychovaného burana. Ten ale není opravdový stejně jako jeho rodina, která se leckdy chová podobně jako rodina Klumpových ve filmu Zamilovaný profesor. Jedná se ale jen o nastrčené herce a to protagonisté show nevědí.

Špatně se nedaří ani pořadu Nur die Liebe zählt. Tady sice nejde o seznamku, ale láska je tady také tématem číslo jedna. Tady se řeší například rozchody a nesmělci tady mají možnost svou lásku vyjádřit originálním a netradičním způsobem před zraky miliónů diváků.

Německo ale zdaleka nemá na USA. Tam na reality show narazíte mnohem častěji. I na ty seznamovací nebo alespoň ty, které se týkají lásky. Například v roce 2001 se vysílala show Chains of Love. Jedna osoba byla spojena řetězy se čtyřmi osobami opačného pohlaví a očekávalo se, kdy přeskočí mezi hlavním protagonistou/kou a jedním ze zřetězených jiskra.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .