Snídaně s Novou v novém, další změny příjdou v únoru

radiotv-archiv14Po dvou a půl letech se představí jeden z nejstarších pořadů televize Nova ve zcela novém kabátě. Snídaně s Novou, vysílána od roku 1994, dostane novou grafiku, obměněnou dekoraci, nové moderátorské posily a změny se dotknou i samotné skladby pořadu. Nova se vydá ve stopách Dobrého rána České televize a stane se tak zpravodajským pořadem.

Již od loňského roku se pořad profiluje směrem ke zpravodajství – méně muziky, prodloužení zpráv o pět minut i méně rozhovorů. To s sebou přineslo i řadu nových tváří – moderátory zpráv se stali krajští zpravodajové: Lucie Brunclíková, Tomáš Hauptvogel, Eva Chaloupková a Martina Lhotáková. Od 4.února se k nim přidá Jakub Hoffman (student Univerzity J. A. Komenského v Praze, obor masová komunikace). Není rozhodně žádným nováčkem, má za sebou moderátorskou i redaktorskou zkušenost ve Fajn Radiu, Info DJ Radiu a Deníku Sport. Zprávaři se nově již nebudou věnovat sportovním událostem, sportovní zprávy bude nově připravovat dvojice redaktorů ze Sportovní redakce TV Nova – Ivan Krákora a Marcela Špálovská, nováčkem se stane student marketingové komunikace zlínské Univerzity Tomáše Bati Jaromír Vlček, jenž dříve působil jako sportovní redaktor ČT.

Velmi protřásanou změnou je vždy obměna moderátorského týmu. Ze Snídaně po dlouhé době odchází Michaela Dolinová, Michal Jagelka a Petra Kruntorádová. Všichni již jednou ze Snídaně odešli, ale po čase se vrátili zpět. Naopak zůstává dvojice moderátorů Klára Doležalová – Tomáš Krejčíř, novou partnerku pak získá „snídaňový inventář“ Pavel Svoboda (moderuje Snídani od jejich počátků, po jeho boku se vystřídalo několik kolegyň – Lucie Výborná, Hanka Šimková, Šárka Kubelková nebo nynější Petra Kruntorádová).

Kdo ale stávající tým rozšíří? Nově se objeví moderátor Evropy 2 Ondřej Vodný. Má za sebou také televizní zkušenosti s moderováním life-stylových magazínů. Další ostřílenou posilou bude Marta Ondráčková, v současné době moderuje v České televizi dětský pořad Věříš si?, dříve působila i v dětském AZ-kvízu. Nesmíme ani zapomenout na absolventku Vyšší odborné školy herecké v Praze – Michli s praxí v Pididivadle a herečku Slezského divadla v Opavě Ivetu Kořínkovou.

Jakých změn dozná Snídaně po obsahové stránce? „Novinkou bude rubrika Horoskop. Dvě „vědmy“, Helena Veinerová a Zdena Weinrichová v ní budou pravidelně diváky seznamovat s tím, co je „čeká a nemine“ v právě nadcházejícím týdnu,“ uvádí tisková mluvčí TV Nova Veronika Šmítková. Nejedná se ale o velkou novinku, protože se horoskop v ranním vysílání objevoval už dříve. Obsah relace má být změněn jen lehce. Naopak jediná součást pořadu, která bude ušetřena jakýchkoli změn je relace o počasí, osvědčená čtveřice rosniček zůstává na obrazovce i od 4.února.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .