TV Nova připravuje reality show The Bachelor

Nova se připravuje na svoji další reality show. V inzerátu již hledá zájemkyně pro nový romantický pořad. Vše nasvědčuje tomu, že půjde o formát The Bachelor, který loni odvysílala Markíza pod názvem Nevesta pre milionára. Nova účastnicím slibuje romantické schůzky v luxusních lokalitách českých i zahraničních měst a život nejvyšších společenských vrstev.

Jak jsme vás již informovali na konci loňského roku v článku TV Diár – ktorý český milionár si nájde nevestu na Nove?, zakoupila TV Nova práva na výrobu reality show formátu The Bachelor. Ta byla na sesterské stanici TV Markíza vysílána pod názvem Nevesta pre milionára.


Reálnější podobu nabrala show poté, co TV Nova zveřejnila na svém webu inzerát, ve kterém hledá soutěžící pro nový romantický pořad. V něm „budou vybrané dívky a ženy usilovat o přízeň svobodného, charismatického a velmi dobře situovaného muže. Natáčení bude probíhat po dobu šesti až osmi týdnů.“ Nova účastnicím slibuje romantické schůzky v luxusních lokalitách českých i zahraničních měst a život nejvyšších společenských vrstev. Není vyloučeno, že Nova nasadí The Bachelor proti připravované třetí řadě VyVolených, o které jsme psali v článku Prima odstartovala pokračování reality show VyVolení.


The Bachelor aneb Nevěsta pro milionáře
Anglický termín bachelor nevyjadřuje jen akademický titul, ale označuje se jím i svobodný mládenec. Právě takový bachelor je ústřední postavou celé reality show, jejíž princip je prostinky jednoduchý. Produkční štáb najde atraktivního nezadaného milionáře. Následně v konkursu vybere 10-20 dívek, které se budou ucházet o jeho přízeň. Bachelor jednu po druhé z tohoto klání vyřazuje, až zbude jediná, které možná nabídne i sňatek. To vše samozřejmě sledují všudypřítomné kamery a mikrofony, aby divákovi nic neuniklo. Název The Bachelor může být v českém prostředí poněkud zavádějící, tak je pravděpodobné, že Nova uvede show pod názvem, který se již osvědčil na Slovensku.


Nevesta pre milionára na Markíze
Formát The Bachelor uvedla před rokem ve svém vysílání pod názvem Nevesta pre milionára slovenská televize Markíza. Show se dokonce stala jejím nejúspěšnějším pořadem roku. Úlohu bohatého ženicha sehrál v Mnichově žijící Čech Jan Novotný, který si nakonec mezi soutěžícími vybral devatenáctiletou studentku z Bratislavy Veroniku Nedovou. Jak ale píše kolega Juraj Koiš ve svém článku, dlouho s ní nepobyl a bulvární tisk začal spekulovat o jeho vztahu s dramaturgyní projektu Gabrielou Drobovou. V Česku je ale Jan Novotný známý především jako Ten-co-rozbil-manželství-Libora-a-Mariany-Boučkových.


Next Joe Millionaire na TV Nova
Seznamovací pořady s prvky reality show nejsou v televizním byznysu ničím novým. The Bachelor z nich mnohé čerpal, stejně jako jiné pořady se nechaly inspirovat jeho formátem. Jedním z nich je i Joe Millionaire. Zatímco The Bachelor pochází z dílny televize ABC, Joe Millionaire je produktem televizních studií FOX. V podstatě je totožný s The Bachelor, jen s tím rozdílem, že hlavní hrdina není žádným milionářem ale v podstatě chuďasem, který před soutěžícími dívkami své bohatství jen předstírá. Hlavní pointa měla být právě v reakci divky, která se pravdu dozví až před svým rozhodnutím, zda na jeho nabídku kývne. Druhá řada se pod názvem The Next Joe Millionaire: An International Affair točila v Evropě. Do finále se dostaly hned čtyři Češky a jedna z nich – Linda Kazdová – se dokonce stala vítězkou. V roce 2004 soutěž odvysílala TV Nova.


Casting na detektoru lži
V rozhovoru pro časopis TV Tip Seriál se Linda Kazdová svěřuje, že v rámci castingu absolvovala testy na detektoru lži a pohovor s bývalou agentkou FBI. Lidové noviny ve svém článku Češky, které hrály o milionáře píší, že tyto testy provázely mimo jiné i otázky zaměřené na případnou pornografickou minulost zájemkyň o soutěž. Ono ani není divu, že FOX TV byla při přípravách druhé řady Joe Millionaire tak opatrná. Krátce po odvysílání první řady totiž na veřejnost pronikly informace o minulosti finalistky soutěže Sarah Kozer. Jak vypátral investigativní magazín The Smoking Gun, střihla si Kozer pod uměleckým jménem Cindy Schubert hlavní role ve fetišistických titulech jako Svázané novicky, Spoutaná, Bezmocná hrdinka nebo ve foot-fetišistickém filmu Panenky se špinavými chodidly.


Aniž bychom chtěli Češky jakkoli hanit, předem odsuzovat či házet všechny do jednoho pytle, doporučujeme Nově při realizaci jejího nového romantického pořadu stejnou obezřetnost, s jakou se do The Next Joe Millionaire pustili jejich kolegové od Foxů. Vlastní zkušenost Novy se soutěží Milionový pár je rovněž dostatečně výmluvná.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .