Nova s Markízou chystají další federální pořad

Nova a Markíza (vlastníkem obou televizí je americká společnost CME) připravují další společný projekt. Tentokrát ale nepůjde o měření inteligence, můžeme se těšit na téměř tříhodinovou show s názvem Člověče, nezlob se. Byly tak ukončeny dlouhodobé spekulace o jiném projektu.

Obě televize zjistily, že vzájemná spolupráce se vyplácí. Vždyť Test národa, který se vysílal 17.listopadu, zaujal okolo 4,5 milionu diváků u nás i na Slovensku. Markíze vynesl tento event podíl na trhu 64,8% (asi 2,1 milionu diváků). I Nova si vedla mimořádně – share 64,21 % (2,4 milionu). Již dříve objevily spekulace o další spolupráci obou televizí, mělo jít o „federální SuperStar“. Protože Slovenská televize neuplatnila nárok na třetí řadu SuperStar, rozhodla se koupit licenci TV Markíza. Jestli se o projektu doopravdy uvažovalo, se dnes už asi nedozvíme. Markíza v těchto dnech spouští kampaň na Slovensko hledá SuperStar III, kterou uvede na podzim.


Vraťme se ale k show Člověče, nezlob se. Půjde především o zábavu, soutěžit budou dvě česká a dvě slovenská družstva, každé bude tvořeno čtyřmi známými osobnostmi. Zapojit se budou moci i diváci pomocí SMS. Program bude, na rozdíl od Testu národa, natáčet TV Markíza a to v Národním tenisovém centru. TV Nova zatím neposkytla podrobnější informace, pouze nám potvrdila termín vysílání. „V sobotu 26.5. uvidíte na obrazovce českou a slovenskou premiéru velkolepé show pro všechny generace. První mezinárodní soutěž čtyř týmů českých a slovenských celebrit ve hře „Člověče, nezlob se“. Lituji, ale žádné další podrobnosti, pravidla hry atd. nejsou prozatím uvolněny k dalšímu šíření veřejnosti,“ uvedla Hana Čálková, executive PR TV NOVA.


Přesto se k nám bližší informace již dostaly. Moderátorskou dvojici má tvořit nejoblíbenější slovenský humorista Peter Marcin, v současné době jej diváci mohou vidět v sitcomu Sousedé, a po jeho boku se představí Klára Doležalová, moderátorka Snídaně s Novou. A jaké VIP osobnosti uvidíme soutěžit? Hájit české barvy bude například Ilona Csáková, Pavel Zedníček nebo Josef Alois Náhlovský. Za Slovensko nastoupí Sisa Sklovská, Maroš Kramár či Milan Markovič.


TV Markíza od 21.května spouští „První Televizní noviny a Sportovní noviny“ vysílané od 17:00. Vydává se tak v cestách TV Nova, jež Odpolední Televizní noviny vysílá od pondělí 5. února 2007, a rumunské Pro TV – ta navíc vysílá 45 minutové zpravodajství i ve 13:00.


TV Nova 4.května oznámila, že na podzim uvede první z řady zábavných show „100 nej“, v níž se vyhláí nejoblíbenější filmové hity. Hlasování je naplánováno od 5.května do 15.července 2007. Diváci budou moci prostřednictvím webu hlasovat o osudu 151 filmových melodií, po povinné zaregistraci mohou jednou týdně odeslat svůj hlas. Další podrobnosti dodává TV Nova: „Ten, kdo nenajde oblíbený hit v uvedeném seznamu, může ho doplnit podle svého výběru o další píseň, která by mohla být adeptem na největší český, československý, popřípadě slovenský filmový hit. Na každého „objevitele“ další melodie čeká drobný dárek – DVD, CD, dárkový balíček TV Nova apod. Dárky jsou však připraveny i pro běžné hlasující – jen musí mít trochu štěstí a být vylosováni. Po ukončení hlasování bude navíc ze všech, kteří se zapojili do hledání nejoblíbenějšího filmového hitu, vylosováno deset výherců VIP vstupenek na přímý přenos pořadu.“

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .