Televizní přenosy z hokejového MS s řadou novinek

Mistrovství světa v hokeji začíná již v pátek a Česká televize připravuje pro své diváky hned několik novinek. Mezi ty největší patří možnost sledovat zápasy živě na internetu a nový formát vysílání. Přenosy všech zápasů budou v obrazovém formátu 16:9.

Na pondělní tiskové konferenci představila Česká televize schéma, podle něhož bude vysílat letošní mistrovství světa v ledním hokeji. To začíná již tento pátek a potrvá až do neděle 13. května, kdy se dva nejlepší týmy světa střetnou o zlatou medaili.


Česká televize je již tradičním zprostředkovatelem napínavých zážitků z hokejového šampionátu. Od roku 1959 odvysílala již 41 šampionátů a i tento rok nabídne svým divákům pořádnou porci adrenalinem prosyceného sportovního vzrušení. Starosti ale mohou některým fanouškům dělat začátky utkání. V Moskvě a Mytišči, kde se zápasy letošního MS odehrávají, je o 2 hodiny více a zápasy začínají ve 14:15 a 18:15 našeho času.


Hokej živě na internetu
Česká televize nabídne celkem 43 přímých přenosů a jeden zápas nabídne ze záznamu. O přenosy se dílem podělí program ČT2 s 28 přenosy a ČT4 Sport s 16 přenosy. Novinkou, kterou ocení všichni, kteří se nemohou utrhnout dříve z práce, je možnost sledovat všechny přenosy živě nebo ze záznamu na internetu. Multimediální obsah hokejového portálu ČT www.hokejzive.cz resp. www.mshokej.cz ještě doplní tradiční sestřihy nejzajímavějších okamžiků, rozhovory s klíčovými aktéry zápasů, články, analýzy, statistiky atp. Česká televize tedy hokejový šampionát pokryje na internetu minimálně stejným způsobem, jak se jí to letos dařilo s Extraligou ledního hokeje nebo na fotbalovém portále www.fotbalzive.cz s Gambrinus ligou.


Všechny zápasy ve formátu 16:9
Česká televize si již obrazový širokoúhlý formát 16:9 vyzkoušela při loňském fotbalovém mistrovství světa. V tomto formátu vysílala ale jen zápasy na digitálním kanále ČT4 Sport. Zápasy z MS v hokeji odvysílá širokoúhle ale všechny. Plně si však tento formát budou moci vychutnat pouze diváci přijímající signál prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DVB-T anebo satelitu. Všichni ostatní budou přenosy na svých obrazovkách sledovat v tzv. letter boxu – obraz bude sice širokoúhlý, ale zmenšený mezi dva horizontální černé pruhy. Doplnění: Jak nás upozornil Petr Švejda z Karneval Media, obraz ve formátu 16:9 je dostupný i u kabelové televize vysílající digitálně prostřednictvím DVB-C.


Studio MS
Tradiční Studio MS bude vysíláno na kanále ČT2 a bude nabízet předzápasové informace, pozápasové analýzy, rozhovory s aktéry zápasu, informace ze zákulisí šampionátu, aktuality z průběžně hraného zápasu na druhém stadionu atp. Studio bud umístěno přímo na stadioně v Mytišči, kde česká reprezentace odehraje své zápasy v základní skupině. Hlavním moderátorem studia bude Petr Vichnar, za kterého občas zaskočí Robert Záruba. Ten bude rovněž spolu s Michalem Dusíkem a Jiřím Hölzelem komentovat zápasy. Spolukomentátory budou jako při minulém šampionátu Martin Hosták, David Pospíšil a Robert Kysela.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .