EURO 2008 bude vysílat TV Prima

Prima TV v pátek potvrdila, že získala vysílací práva na přenosy zápasů z Mistrovství Evropy ve fotbale, které se bude konat 7.-29. června 2008 v Rakousku a Švýcarsku. Bude to poprvé, kdy budou čeští diváci sledovat zápasy z Eura ve vysílání jiné než České televize.

Na konci týdne se potvrdila do té doby neoficiální informace, že se přenosy z fotbalového Eura přesunou z České televize na Primu. V pátek podvečer Prima TV potvrdila, že uspěla v soutěži o získání vysílacích práv na Mistrovství Evropy ve fotbale 2008 (Euro 2008).


„EURO 2008 bude programovou prioritou tohoto roku, už nyní se rozběhnou přípravy tak, aby červnové dny roku 2008 byly pro diváky opravdovým fotbalovým svátkem. Fotbalu se přizpůsobí celé vysílací schéma televize. Počítáme s maximálním množstvím přímých přenosů i záznamů fotbalových utkání. Nebudou chybět fotbalová studia, komentovaná zpravodajství, prostě nic, co k fotbalu patří a co sportovní fanoušci očekávají,“ říká Aleksandras Cesnavicius, generální ředitel Prima TV.


„UEFA je potěšena, že v exkluzivní skupině vysílatelů UEFA EURO 2008 může přivítat Prima TV,“ říká ředitel marketingu a  mediálních práv UEFA Philippe Le Floc´h a dodává: „V televizi Prima jsme získali moderního a ambiciózního vysílatele, který se v krátké době zařadil mezi nejvýznamnější vysílatele na českém televizním trhu. UEFA je přesvědčena, že díky Prima TV bude UEFA EURO 2008 úspěchem a že diváci v České republice zažijí skvělý fotbalový turnaj.“


Podle dřívějších informací Prima za zmíněná vysílací práva zaplatí 100 mil. Kč. Zástupci České televize prý nabídli „jen“ 60 mil. korun. „O Primě jsme nevěděli,“ řekl deníku Blesk šéfredaktor Redakce sportu ČT Ota Černý.


Prima se chystá odvysílat všech 31 zápasů. Jak vyřeší souběh 4 dvojic posledních zápasů ve skupinách není zřejmé. Ve hře je i další (digitální) kanál, který by teoreticky mohla Prima rozjet. Kvůli posílení svého komentátorského týmu Prima zřejmě osloví komentátory z jiných médií. Konkrétní jména však zatím nepadla.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .