Dnes startuje Hitrádio Magic Brno, Apollo se připojí v pondělí

Rodina Hitrádií se dnes rozšířuje do Brna. Z Lidické ulice začne v 6.00 hod. ráno vysílat Hitrádio Magic Brno, které nahradí rockovou stanici AZ. Rozšíření sítě Hitrádií, které bylo avizováno začátkem července, se od 1. září dotkne i olomouckého Rádia Apollo, které dostane název Hitrádio Apollo. Změna v brněnském éteru bude ale výraznější. Tamní rádio dostane kromě nového názvu i nové sídlo, formát, web a moderátory.

Brněnské AZ rádio figuruje v tamním éteru již několik let. Frekvenci 99,0 MHz na kótě Medlánky získalo v roce 2002, v tu dobu se však připravovalo i další rockové rádio Hey Brno, tehdy ještě známé jako Rádio Špica neboli Rádio 96.8. Zpočátku fungovalo AZ rádio společně se zlínským RockMaxem, později se osamostatnilo a dnes přechází na jiný formát. Zařadí se do skupiny Hitrádií, které se profilují v rámci formátu Hot AC.

O začlenění dvou stanic do rodiny Hitrádií informoval ještě v průbehu července tiskový mluvčí skupiny Media Bohemia Lukáš Novák. Rádia pod touto značkou tak významně rozšíří svůj dosah na Moravě. U AZ Rádia je zajímavý fakt, že bude úzce spolupracovat se stanicemi skupiny Media Bohemia, i když není touto skupinou přímo vlastněna. „AZ Rádio dosud trochu stagnovalo na pozici menšinové stanice s nízkou poslechovostí. Zvažovali jsme, jakým způsobem se dál rozvíjet a zlepšit pozici stanice, a vybrali jsem si spolupráci se skupinou Media Bohemia, která nám umožňuje zachování samostatnosti a silného regionálního charakteru. Z hlediska dlouhodobé perspektivy je pro nás začlenění do rodiny Hitrádií významným krokem, který nám pomůže obstát na současném vysoce konkurenčním trhu,“ uvedla v červenci Helena Musilová, jednatelka licencované společnosti AZ radio s.r.o.

Brněnské Hitrádio Magic zahájí vysílání dnes ráno v šest hodin. Navzdory podobnosti názvu s náchodským Hitrádiem Magic půjde o samostatný program regionálně zaměřený na jihomoravskou metropoli. Původní AZ Rádio kromě nového názvu a formátu dostává i nové logo, web, sídlo i moderátory. Vysílat bude z Lidické ulice, kostru programu budou tvořit bloky Magické ráno, Dobré dopoledne, Hezké odpoledne, Písničky na přání, Magická noc, Víkend a Hitparáda. Nový web je dostupný na adrese www.magicbrno.cz, prezentace se barevností a jednotlivými sekcemi ponáší na weby sesterských Hitrádií.

Rodina Hitrádií funguje s jednotnou zvukovou a vizuální podobou, jednotlivá rádia mají společnou hudební dramaturgii. Po programové stránce si ale každá stanice zachovává svůj vlastní regionální charakter, a vysílá pro každý region odlišnou mutaci. Jednotlivé společnosti vlastnicky zastřešuje mediální skupina Media Bohemia, která mimojiné vlastní i vydavatele serveru RadioTV.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .