Všechny zápasy ligy živě na fotbalovém rádiu

O projektech speciálních rádií, které budou vysílat (nebo už vysílají) při nadcházejícím fotbalovém šampionátu, jsme už psali. Až ale mistrovství skončí, co pak? V Německu se fanoušci můžou těšit na speciální rádio, které se bude non stop věnovat fotbalu. Jmenovat se bude 90elf.

90elf – 90jedenáct. Tedy 90 minut napětí a jedenáct hráčů, kterým se drží palce. Tak jednoduché je vysvětlení názvu fotbalového rádia, které vzniká v Německu. Na svědomí má tento projekt společnost REGIOCAST DIGITAL. Firma získala práva na audiopřenosy zápasů první a druhé německé fotbalové ligy pro digitální média. Živé komentáře zápasů tak může přenášet pomocí DVB-H, DMB, DVB-T a internetu. Práva začne využívat od letošního léta ve svém multimediálním programu 90elf.

Stanice bude vysílat 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Všechno se bude točit okolo fotbalu. Živě tady budou posluchači moct sledovat všechny zápasy první a druhé ligy. Buďto se bude vysílat přímá reportáž z celého zápasu nebo vstupy z několika souběžně probíhajících utkání. Multimediální produkční studio vzniká v Radiozentru v Lipsku. Redakční tým se už pomalu dává do kupy a stanice už má za sebou i první provozní testy.

Prává na vysílání získala společnost REGIOCAST DIGITAL už loni. Letos v únoru ji hesenská mediální rada udělila licenci pro vysílání fotbalového rádia. V tiskové zprávě z 19. února se ještě používal pracovní název kick.fm.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .