Švýcarsko připravuje fotbalové rádio pro Euro 2008

Speciální rozhlasová stanice jen pro fanoušky, kteří přijedou na Euro 2008, bude vysílat v červnu ve Švýcarsku. Rádio už dostalo koncesi. Ta mu umožňuje být on air celých třicet dní, takže bude moct návštěvníky informovat už před šampionátem o jeho přípravách. V Německu si v době konání Eura zase pro změnu chtějí zavést řadu nových stanic vysílajících pro mobilní přijímače.

Ve Švýcarsku bude v období konání evropského fotbalového šampionátu vysílat speciální rozhlasová stanice. Společnost Kussmaul GmbH, která ji bude provozovat už dostala licenci na třicetidenní vysílání. Rádio se jmenuje Rhythm of Football a určeno bude především návštěvníkům fotbalového šampionátu, kteří přijedou do Švýcarska. Mistrovství bude probíhat od 7. do 29. června v Rakousku. Některé zápasy základní skupiny se budou hrát i ve Švýcarsku. Právě jim je tato dočasná stanice určena.

Moderátoři budou ve vysílání hovořit anglicky, německy a francouzsky. Nejdůležitější informace pro fanoušky a turisty budou také v jazycích států, které budou ve Švýcarsku hrát. Provozovatel tohoto rádia považuje stanici podle serveru Radiowoche.de za doplnění nabídky veřejnoprávních a komerčních stanic, které vysílají v jazycích používaných ve Švýcarsku a pokrývají především místní obyvatelstvo.

Rádio bude vysílat na VKV. Fanoušky bude zásobovat informacemi o probíhajícím turnaji a také krátce před ním a po něm. Vysílat bude od 1. do 30. června. Signál bude možné zachytit ve všech švýcarských městech, kde se bude hrát tedy  v Basileji, Bernu, Curychu a Ženevě.

Pohyb vyvolává fotbalový šampionát i v Německu. Tady se chystá vysílání ve formátu DVB-HD. To by chtělo konsorcium rádií Digital 5 odstartovat právě s evropským šampionátem. Vysílat se bude hned několik stanic. Na platformě provozovatele Mobile 3.0 bude karaoke kanál, comedy stanice a spousta dalších. Součástí konsorcia Digital 5 jsou rádia Antenne Bayern, Radio Hamburg, radio ffn, Hit-Radio Antenne Niedersachsen a Radio/Tele FFH. Sídlem je lázeňské městečko Bad Vilbel. Na vysílání v DVB-H se rádia připravují už od minulého roku, kdy odstartovala dvanáct společních internetových stanic.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .