Po roce opět relaunch vídeňského rádia Energy

Velké změny proběhly před rokem a teď jsou tu další. Pravdou ale je, že některé formáty zůstanou zachované, jen se změní jména. Moderátorů či pořadů. Energy se chce stát leaderem. Patří do silné skupiny NRJ. Ta je původem z Francie. Teď už jsou sítě NRJ rádií i v Německu, Norsku, Dánsku, Švédsku, Belgii nebo Švýcarsku. Jen na okraj. 26. ledna se budou předávat hudební ceny NRJ Music Awards.

Velká změna programu nastala před rokem. Originální shows, pořady a rubriky zavedl od 5. února 2007 tehdejší programový ředitel Florian Berger. Ten tehdy na základě průzkumu trhu a anket s posluchači chtěl vybudovat číslo jedna mezi vídeňskými regionálními rádii. Energy 104,2 teď ale vede Roland Streinz. A ten má jiné představy.  A tak je tu další změna.

Rádio se především distancovalo až na malou výjimku od svého zaměření na Blackmusic a RnB. Nová je ranní show, slogan (o tom bude ještě řeč) a také obal. Jingles zdůrazňují hlavně nový slogan ale opomínají už frekvenci 104,2, která se vyskytovala dříve. Server Radioszene.de soudí, že je to kvůli možnému rozšíření do dalších oblastí. Energy totiž dostalo na deset let licenci na frekvenci 99,9 MHz v Innsbrucku.

Nový slogan zní: You wanna feel it. V uplynulých pěti týdnech probíhala online kampaň na stránce youwannafeelit.at. Její návštěvníci nevěděli, co je to za stránku. Jen měli možnost zde napsat cokoliv, co se týká citů. Své pocity tajemné stránce svěřilo přes patnáct tisíc obyvatel Vídně. Webkomunita si tak uvědomila důležitost citů pro život.

Ze stránky www.youwannafeelit.at se nakonec vyklubala prezentace Energy rádia. Adresu přitom promovalo i rádio 88.6. Nový web začne fungovat už brzy a kromě streamu živého vysílání Energy rádia nabídne i šest dalších speciálních hudebních kanálů. Ty budou nabízet vše od rocku a popu, přes hip hop a alternativu až po dance & electro. Rádio tak chce nabídnout muziku pro každého, ať už je v jakémkoliv citovém rozpoložení.

Jména pořadů se mění, ale  některé formáty zůstávají i přes avizované změny zachované. Třeba noční talk-formát, kde můžou posluchači volat své problémy, povídat si o životě, o všedním dni. Ranní drive se bude jmenovat stejně jako u německých rádií sítě NRJ Knallwach.

Ke změnám dochází na některých moderátorských postech. Ranní show bude jako spolumoderátorka uvádět rosnička z ATV Cathy Zimmermann. Mj. má svoje osobní stránky: www.cathyzimmermann.eu.

RnB nezmizí úplně. RnB a house dostanou v novém formátu prostor v klubové hitparádě 25 songů. Energy Clubfiles pak nabídne to nejfajnovější ze stylů house a electrosounds.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .