RRTV udělila šest dokrývačů, dva dostal Kiss Morava

Šest nových dokrývačů udělila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a všech se dočkají posluchači na Moravě. Dvakrát uspělo rádio Kis Morava, po jedné frekvenci získalo Radio Petrov, Radio Rubi, Radio Hey Brno a Fajn Radio Hity. Nejsilnější z udělených kmitočtů je čtyřistawattový dokrývač Radia Hey Brno ve Vyškově.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila provozovateli Radio Morava s. r. o. souhlas ke změně územního rozsahu vysílání a souboru technických parametrů spočívající v přidělení kmitočtu Opava 100,0 MHz/200W a Mohelnice 97,8 MHz/200W podle § 20 odst. 4 a § 21 odst. 1 písm. b) zákona č. 231/2001 Sb. pro program Kiss Morava, stojí v tiskové zprávě z 21. zasedání RRTV. Program Kiss Morava se tedy rozšíří dále na západ, Opavsko dosud pokrýval jen velmi špatně hlavní vysíláč z Frýdku-Místku, zatímco na Mohelnicko okrajově zasahoval vysílač Šumperk.

Úspěšně dopadly také žádosti všech olomouckých stanic. Fajn Radio Hity získalo poměrně vzdálený dokrývač Vsetín 104,7 MHz/100W, který bude figurovat mimo současnou oblast pokrytí. Žádosti o kmitočty Kroměříž – sladovna 93,1 MHz/150W, Zlín – Jižní svahy 105,4 MHz/300W a Valašské Meziříčí – Strážka 102,9 MHz/100W totiž v létě na Radě neprošly.

Novým směrem se vydává také Radio Rubi, které dosud z Olomoucka expandovalo na sever, západ a jih. Nově získalo dokrývač Hranice 102,5 MHz/100W. Ještě na předchozím zasedání se přitom naplnila dlouholetá snaha Pavla Foretníka o dokrývač pro Radio Haná přímo v Olomouci.

Zbývající dva kmitočty získaly brněnské stanice. Radio Hey Brno nyní kromě jihomoravské metropole a Třebičska zamíří na sever. RRTV mu totiž přidělila kmitočet Vyškov 94,4 MHz/400W. Svůj první dokrývač pak získalo Radio Petrov, nově bude k slyšení na frekvenci Žďár nad Sázavou 98,0 MHz/150W.

Další zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání proběhne již v úterý a ve středu, takže je možné, že se dočkáme další nadílky nových kmitočtů.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .