Show Howarda Sterna zadarmo na internetu

Posluchači na celém světě, tedy i v České republice a na Slovensku, budou mít příležitost naladit si Howarda Sterna na internetu. A to úplně zadarmo. V rámci promoakce bude show přístupná posluchačům i mimo USA po dva dny úplně zdarma. Dosud ji bylo možné zachytit jen na placené satelitní platformě Sirius.

25. a 26. října budeme moct na internetu slyšet jedinečnou show Howarda Sterna. Ta je v současnosti šířena jen v nabídce placeného satelitního rádia Sirius. Sirius Internet Radio (SIR) chystá podle serveru Radioszene.de promoakci, při které nabídne na síti nejen show Howarda Sterna ale celý balíček svých programů, které vysílá na satelitu. Jde o 75 stanic. Za jejich příjem platí posluchači běžně 12,95 USD. Nyní budou nově dostupné v CD kvalitě i na internetu. Pro začátek tedy pro první dva dny bude poslech zdarma.

Přes stránku Sirius.com se tak k posluchačům dostane nejen originální živě vysílaná The Howard Stern Show ale hlavně dvě stanice, které jeho shows vysílají nepřetržitě. Těmi jsou Howard 100 a Howard 101. Nabídka je ale mnohem bohatší. Mezi zmíněnými 75 stanicemi je 64 hudebních programů, které vysílají bez přerušování reklamou. Sirius tak nabízí například Elvis Radio, kanál s přenosy z Metropolitní opery v New Yorku, Rolling Stones Radio, Little Steven´ Underground Garage Channel, stanice orientující se na skandinávskou nebo elektronickou hudbu a další. Podobně i české ABRadio nabízí stanice, které se zaměřují pouze na repertoár jednoho interpreta nebo jedné skupiny. V nabídce Siria je ale i rádio, které se 24 hodin denně a 7 dní v týdnu věnuje fotbalu.

V oblasti rádií, kde převažuje mluvené slovo, nalezneme další zajímavé stanice. Playboy Radio se snaží nažhavit všechny správné muže. Myslí se i na sexuální menšiny. Sirius OutQ je zaměřen na gaye a lesbičky. Příznivci politických diskusí si dokonce můžou vybrat podle svého politického přesvědčení mezi stanicemi Sirius Left a Sirius Patriot. Pokud si někdo chce popovídat s nějakou moderátorskou hvězdou, měl by pravděpodobně naladit Sirius Stars. Tady může prostě každý jednoduše zavolat do studia a popovídat si s moderátorem.

Sirius je partnerem NFL, NBA a NHL a vysílá přímé reportáže z fotbalových, basketbalových i hokejových utkání. Kromě internetu je tato nabídka šířena především satelitem. Přijímače se montují do vozů Audi, BMW, Chrysler, Dodge, Ford, Infiniti, Jaguar, Jeep, Land Rover, Lexus, Lincoln-Mercury, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Rolls Royce, Scion, Toyota, Porsche, Volkswagen a Volvo. Společnost Hertz nabízí ve svých půjčovnách  vozy vybavené přijímači satelitního rádia Sirius.

Kdo chce zadarmo poslouchat 25. a 26 října show Howarda Sterna, musí se zaregistrovat na adrese http://www.sirius.com/wo/Howard/freetrial.html. Tady je i krátký reklamní spot, který připomíná šoty v kině před vlastním filmem. Sirius teď nabízí jedinečnou možnost, poslouchat Sternovu show kdekoliv na světě. V dobách, kdy se pořad vysílal na běžných terestrických rádiích, musely tyto stanice po dobu show vypnout své internetové vysílání. Jakmile se někdo pokusil airchecky této show vystavit na internetu, stránka byla hned zrušena.

To, že Howard Stern vysílá na satelitu, mu umožnilo uniknout cenzurním zásahům ze strany komise pro komunikaci FCC. Ta ho svazovala v dobách terestrického vysílání. 6. října 2006 Howard Stern oznámil, že podepsal s radiem Sirius smlouvu na dalších pět let. Proslýchá se, že za tento kontrakt zaplatilo rádio 500 milionů dolarů. Se syndikátem Clear Channel, který šířil jeho show na terestrických rádiích, byla výše kontraktu cca 100 milionů dolarů. Výší částky ale nikdo oficiálně nepotvrdil ani nevyvrátil. Tento obnos (500 milionů) měl být údajně zaplacen celému týmu, který ranní show tvoří. Konkrétně je to Robin Quivers, Fred Norris, Gary Dell’Abate, Artie Lange a další. Najmout si takovou hvězdu jakou je Howard Stern se rozhodně vyplatilo. Po té co se začala jeho show vysílat přes družici, stoupl počet předplatitelů satelitního rádia Sirius třikrát. A tak si Stern v klidu může vydělávat své dolary. Podle časopisu Forbes byl v roce 2005 placen z prominentních osobností lépe už jen režisér Steven Spielberg.

Živé vysílání nabízí každé všední ráno od pondělí do pátku (někdy jen do čtvrtka a v pátek jde to nejlepší z celého týdne) kanál Howard 100. Howard 101 nabízí jiné show živě, Howarda Sterna ale jen ze záznamu. Starší vysílání opakuje samozřejmě i Howard 100.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .