„Volební duel 2006“ – rozhodující debata na TV Nova

Pouhých pár hodin před volbami do Poslanecké sněmovny uvede TV Nova rozhodující politickou debatu dvou nejsilnějších protihráčů. Hosty „Volebního duelu 2006“ budou premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek a předseda ODS Mirek Topolánek. Diváci tak budou mít ve čtvrtek 1. června 2006 ve 22:05 možnost zhlédnout poslední klíčový politický souboj právě na obrazovce TV Nova. Oba politikové budou mít poslední příležitost přesvědčit hlavně nerozhodnuté voliče k odevzdání svých hlasů právě jim. Moderátorské role se pro tento duel zhostí Martin Veselovský.

Praha 19. května 2006 – S nadcházejícími volbami přichází TV Nova s klíčovým předvolebním pořadem nazvaným „Volební duel 2006“. Pozvání do televizního studia na Barrandově přijali stávající premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek a předseda ODS Mirek Topolánek. Jejich hostitelem bude Martin Veselovský, který bude celý duel řídit. „Volební duel 2006 je tou klíčovou debatou jen pár hodin předvolbami, která může přesvědčit ještě nerozhodnuté voliče. Oba politici přistoupili na pevná pravidla duelu, který je inspirován západoevropskými předvolebními debatami a prezidentskými souboji ve Spojených státech,“ říká Veronika Šmítková, tisková mluvčí TV Nova.


Atraktivitu pořadu zvýší i fakt, že oba hlavní kandidáti na premiérský post budou v průběhu celé diskuse stát a nebude jim povoleno přinést si s sebou žádné dokumenty či materiály, jež by podpořily jejich argumenty. Oba politici se tak budou muset spolehnout pouze na sílu svých verbálních dovedností.


Moderátor zahájí a ukončí debatu a bude dohlížet jak na dodržení stanovených časových limitů pro odpovědi kandidátů, tak i na vyváženost diskuse. Během šedesáti minut budou oba hosté odpovídat na otázky ze čtyř různých oblastí: daně a sociální politika, bezpečnost, zdravotnictví a korupce. V předem určeném pořadí, o kterém rozhodne hod mincí, budou mít účastníci duelu časově omezenou možnost vyjádřit se k dané problematice. Nebudou mít možnost se během debaty navzájem oslovovat ani vyzývat k diskusi. Po skončení každé tematické oblasti moderátor zveřejní výsledky průzkumu veřejného mínění týkající se daného tématu.


V závěru diskuse pak každý z nich může přednést závěrečné prohlášení. Pořadí, v jakém hosté  své závěrečné projevy přednesou, je opět dáno spravedlivým losem. Publikum ve studiu budou tvořit zastánci obou politických stran, nicméně žádný z diváků se nebude moci aktivně zapojit do diskuse, vyjma kultivovaného projevu souhlasu s přednášejícím.


Veronika Šmítková
Tisková mluvčí TV Nova

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .