Víkendové tipy RadioTV: 44/2010

44_vikend_tipyDOPLNĚNO – Od tohoto týdne budete moci na webu RadioTV najít seznam víkendových akcí českých celoplošných i regionálních stanic seřazených podle abecedy.

Protože se každý víkend koná spousta akcí ve vysílání českých rozhlasových stanic a není možné věnovat se všem samostatně, rozhodli jsme se, že vám pravidelně každý pátek přinese seznam tipů na zajímavé víkendové speciály a soutěže, které uslyšíte ve vysílání rádií. Seznam stanic je řazen dle abecedního pořádku.

Rádio Blaník – Ani tento týden nezůstává Blaník ve studiu, pokračují podzimní akce, v jejichž rámci vyjíždí Rádio Blaník za posluchači. V sobotu 30. října se koná Drakiáda Rádia Blaník v Benešově na louce Pod Klášterkou, po 14.hodině vystoupí Jakub Smolík. V Ratměřicích (vesnice roku) na návsi uslyšíte rovněž Jakuba Smolíka po 18.hodině a připraven je Lampionový průvod.

ČRo 1 – Radiožurnál – Sobotním hostem Václava Žmolíka bude od 11:00 Michael Třeštík (znalec moderního umění, novinář, architekt,…), v neděli do studia zavítá herec a ředitel pražského Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

ČRo 2 – Praha – nedělní vysílání zpestří v 13:05 Malá mořská víla, rozhlasová tvorba z roku 1980 nabídne legendy jako jsou Miroslav Masopust, Věra Galatíková, Vladimír Ráž a neméně slavná Veronika Freimanová.

ČRo 3 – Vltava nabízí posluchačům v rámci Operního večera prostonárodní operu Hubička z pera Bedřicha Smetany (sobota 30. října v 21:00).

Evropa 2 – V pátek 29. října uslyší posluchači živý rozhovor se šéfredaktorem týdeníku SuperSpy, Pavel Novotný usedne do křesla Libora Boučka v 11:00 (pořad Afterparty), bavit se budou společně o tom, jak shání informace bulvární novináři.

Expresradio – pražský éter uslyší v pátek o „Špinavým džobu„, moderátorek Marek uvítá v pátek v 9:00 za mikrofonem hostem, jehož povolání „mu rozhodně závidět nebudete“.

Rádio Haná – Poslední říjnový víkend patří na Hané strašidelným songům, Halloweenský speciál nabídne kromě vydlabaných dýní také extra výběr strašidelných songů. Partnerem akce jsou multikina Cinestar se speciální projekcí hororů Halloween a Halloween 2.

Rádio Krokodýl – víkend hitparádových jedniček za posledních 30 let uslyší brněnští posluchači v sobotu a neděli, kromě nejlepších songů všech dob se bude vyhrávat nové album Philla Collinse.

Oldies Radio – rozdává ještě v pátek nejnovější CD a DVD Johna Lennona nazvané Power To The People. Výhry se získávají v ranním vysílání Lukáše Berného na čísle 246 046 446.

Rádio Valašsko – Halloween Bubble Party za mediální účasti Rádia Valašsko začíná v pátek 29. října v 21:00. Jeden z návštěvníků se může těšit na aquazorbing, za mixem budou připraveni Jitka Pospíšilová a Jiří Pecha.

Rádio Zlín – zbrusu nový speciál nasazuje do svého vysílání Rádio Zlín. Každý páteční podvečer odvysílá stanice hitparádu UK Chart, v programu se poprvé objeví v pátek 29. října, repríza je naplánována na nedělní poledne. Průvodcem nebude nikdo jiný než Martin Hrdinka, uznáváný moderátor.

REGIONÁLNÍ STANICE ČESKÉHO ROZHLASU

Z nabídky regionálních stanic Českého rozhlasu upoutáváme například na ČRo Olomouc, v sobotu uslyšíme vzpomínky třiaosmdesátileté Miluše Kolaříkové, zavzpomíná nejen na válečná léta, ale i na povolání kadeřnice. To vše v rámci Babiččiny krabičky v 15:00.

ČRo Plzeň pak v neděli 31.října přivítá po 11. hodině Petru Janů, zpěvačka promluví o přátelství, zpívání s Alexandrovci, ale také o tom, že Jiří Suchý kdysi prohodil její křestní jméno a příjmení.


Radio Beat – Na Classic Rockových vlnách je po oba víkendové dny připraven tematický „Víkend z rockového nebe“ (8:00-19:00). V sobotu pak startuje tradiční Rocková pípa (19-23.

Frekvence 1 – Hostem Pressklubu F1 pod taktovkou moderátora Luboše Xavera Veselého bude v sobotu Jaroslav Kubera, senátor a primátor Teplic. V neděli je přichystán rozhovor s Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje. Pressklub začíná vždy v 17:00.

Kiss 98 FM – Celý víkend bude na pražském Kiss 98 ve znamení podpultovek. Do playlistu zařazuje stanice „hudební kousky, které jinde neuslyšíte„. Vyhrávat se bude CD The Best Of rakouského umělce Falca.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .