TV Barrandov – hvězda, kterou neuzřím

radiotv-archiv77Už jen hodiny nás dělí od startu nové plnoformátové televize Barrandov, ale to už asi víte. Ne každý se ale k této televizi dostane. Ačkoli digitalizace postupuje a signál se dostává ke zhruba polovině obyvatel ČR, Morava je stále ve stínu.

Je pravda, že možnost, jak lze vyřešit příjem nové stanice, je pořídit si kabelovou televizi. V malé obci je však problémem kvalitní a levná kabelová společnost. Buď je nabídka levná a nové digitální kanály nenabízí, nebo je nabízí a … cena je vyšší. Takže si budeme muset počkat, než k nám na Moravu digitální vítr signál přivane.

Zpět k tématu. Nová stanice mě svou programovou nabídkou zaujala. Především mě nenutí sledovat nekonečné české seriály, ale přináší zajímavé evropské dokumenty, navíc v atraktivním čase – v sedm večer. Mrzí mě, že neuvidím například britský cyklus „Máte doma uklizeno?“. Ne, že bych nevěděl, jak uklízet. Ale pohled jinam by potěšil.

Jediným štěstím dnešní doby je existence internetu. Bez něj bych asi je stěží viděl originální projekty KnorTime či KokoTV. Oceňuji, že se stanice pouští opět do zábavy. Osobně se ale asi nejvíce těším na Politickou střelnici Zuzany Bubílkové. I když jí je mnohými vytýkána vyčpělost, myslím si, že tato osobnost má ještě co ukázat. Velmi jsem zvědav na zpravodajství. Stanice sice tvrdí, že zprávy nebudou hlavní prioritou, projekt „90 minut“ se zdá alternativou, která by mohla příjemně překvapit.

Mohlo by se zdát, že Barrandov má vyhráno. Ale ani kvalitní program nezmůže vše. Statisticky pokrývá digitální vysílání velkou část populace. Ano, s tímto tvrzením lze souhlasit. V Čechách ale pokrytí dosahuje vyššího procenta. Problémem je, že v mém okolí hodně lidí ani neví, že existuje „nějaká Z1“, natož TV Barrandov, navíc v programových týdenících „Hvězda“ dostává jen minimálního prostoru. Co říci závěrem? Současné celoplošné komerční stanice (Nova, Prima) se zatím o své místo bát nemusí, na západě republiky možná ostatní oslavují příchod nováčka, Morava ale „podrží“ stálicím vysoké ratingy, tady Barrandov nebude.

Hvězda TV Barrandov

TV Barrandov startuje…

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .