TV Diář: 17 minut čekání na Pulp Fiction (4 VIDEA UVNITŘ)

radiotv-archiv49V dnešním zápisníku se podívám na jeden velký nepoměr mezi televizním programem a skutečností. Pozice Pavla Zuny byla na TV Prima posílena, nevěřte strašení o dopravní situaci u nás a na závěr vám nabídnu čtyři kultovní filmové začátky.

17 minut je opravdu moc
● V pondělí v 21:45 jsem natěšený zapnul TV Nova, abych se pobavil u Pulp Fiction. K mému velkému znechucení začal film až ve 22:02, tzn. 17 minut po avizovaném začátku. Je pravdou, že kdyby začal film před desátou hodinou večerní, asi by Nova dostala nějakou tu pěknou pokutu za učení naší mládeže novým šťavnatým výrazům. Zajímalo by mě, kde se stala chyba. Jsem celkem zvyklý čekat nějakou chvíli, ale 17 minut je zatím rekord.Čekali jste někdy déle?

Zprávy na Primě o hodinu později
● V návaznosti na první glosu, bych opět zkusil navrhnout vedení TV Prima, aby posunuli začátek Zpráv TV Prima na 19:55. Zpravodajství na Nově většinou končí 20:08. Má představa je tato: 19:55 až 20:10 zprávy, pak sport a počasí. Věřím, že by se sledovanost brzy dostala k hranici jednoho miliónu diváků.

Pavel Zuna vrací úder
● Není lepší reakce na pondělní fámu, než ta, kterou dnes zveřejnila TV Prima. Pavel Zuna nekončí, ale k šéfování zpravodajství nyní přebírá i funkci kapitána primácké publicistiky. Krásný protiúder.

Nevěřte v dopravní peklo
● Zpravodajství všech médií nás denně zásobuje otřesnými a katastrofickými scénáři, které se odehrávají na našich silnicích. Lidé, co dnes dělají autoškolu, musí být – podle těchto zpráv – dobrovolní obětní beránci. Na stránkách AutoRevue.cz se ale objevil článek s názvem Lžou nám, lžou, jenž tyto negativní údaje zcela vyvrací a upozorňuje na pozitivní trend v nehodovosti na našich silnicích. Článek cituje důvěryhodné zdroje a normálnímu člověku vytane na mysl žaloba o šíření poplašných zpráv.

Nejlepší úvody filmů
● Na závěr jsem si pro vás připravil srovnání inspirované filmem Pulp Fiction. Když snímek konečně začal, uvědomil jsem si, jak Quentin Tarantino a Robert Rodriguez brilantně zvládají začátky svým filmů. Připravil jsem pro vás začátky z Gaunerů (Reservoir dogs), Pulp Fiction, Desperada a Od soumraku do úsvitu (From dusk till dawn). Osobně mám nejraději monolog Steva Buscemiho v Desperadovi a ranní diskuzi o Like a Virgin v Gaunerech.

Gauneři (1992; horší kvalita zvuku)

Pulp Fiction (1994)


Desperado (1995)


Od soumraku do úsvitu (1996; horší kvalita zvuku)


Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .