Druhý kanál Primy bude jen pro frikulíny

radiotv-archiv49Hned úvodem bych Vás nerad vystrašil. Pojem „frikulín“ není nijak hanlivý. Jedná se o fonetický přepis slova, jež pochází ze tří anglických slov „free-cool-in“. Člověk označovaný tímto termínem je myslí mladý člověk, který je „v pohodě“ a má přehled o aktuálním děním. A právě na tyto osoby (spíše mužského pohlaví) míří nově vznikající digitální program „Prima Cool“.

O tom, že Prima připravuje dva digitální okruhy, se ví už delší dobu. Známý je i fakt, že jeden z programů bude určen ženám (pracovní název „Prima Klub“). O zaměření třetího programu se ale mnoho nevědělo. Obrázek jsme si mohli udělat z různých vyjádření, generální ředitel televize Prima Marek Singer v pořadu Rádia Impuls nepřímo naznačil, že se by se na dalším programu mohl objevit sport. Nechce ale prý dělat „tradiční sportovní kanál“. Z dalších vyjádření vyplynuly další skutečnosti, jednou z nich bylo nasazení amerických seriálů (v premiéře). A na světě je tak kanál s pracovním názvem „Prima Cool“, zaměří se na muže ve věku 20-40 let. Přesto, že se jedná o mou věkovou skupinu, něco mě zaráží.

Proč současné televize nenabízí také něco pro lidi nad 50 let? Pro ně snad primárně vysílá Česká televize a ani tímto si nemůžeme být příliš jistí. Lidé v tomto věku by se podle chování českých stanic měli asi odklidit do ústraní a vůbec nepožadovat nárok na televizi. Smutné, že ano? Jsem rád, že jsem mladý… navíc muž. Mládí neovlivním, budu se ale snažit udržet se mladou mysl. No a to s tím pohlavím si prosím přeberte sami. Takže pro zadavatele reklamy jsem téměř ideální. Co si vzít příklad z JOJ Plus? Ta míří pro lidi nad 40 let a jak se jí daří!

Pobavilo mě pak i vyjádření jednoho člověka z Primy, zaobíralo se směřováním nových stanic se značkou TV Prima, na přesnou citaci si sice nevzpomenu, ale slova byla asi taková: „Nová stanice pro ženy znamená posílení na trhu, stejně jako ta pro muže. V těchto částech diváckého spektra máme mezeru.“ Tak z toho mi logicky vyplývá, že tu máme ještě jedno pohlaví… Celkem by mě zajímalo, jaké to je :-).

Ale zpět ke stanici „Prima Cool“. Když tak cílí na muže, zajímá mě, jestli bude sexistická. Tedy zda se objeví „nahé zprávy“. Nedá mi zapomenout na slova šéfa zpravodajství TV Nova Martina Ondráčka, zmínil s o tom, proč nedají na zpravodajský portál také nahé zprávy s muži. Prý když žena vidí nahého muže „nedělá to s ní tolik“, co s chlapem, když vidí nahou ženu. Uvidíme. Nechci být rýpal. Nijak nechci slučovat.

Prima Cool nabídne opravdové lahůdky jako Futurama, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother a další. Mrzí mě, že to bude v multiplexu 2. Ten se mi doma jen tak neobjeví… nezbývá mi nic jiného, než dát na rady čtenáře, na mé naříkání mi v minulosti doporučil pořízení satelitu. Takže firmy připravte se, jdu za Vámi a vybírat si ten pravý satelit. O Futuramu v češtině nechci přijít. A ačkoli ji už všichni viděli, tak skvělý dabing v českém jazyce může být více než slibným začátkem a tedy příslibem do budoucna. A známá ex-rozhlasová dvojice Knedlo-Zelo (Aleš Háma – Jakub Wehrenberg) jako dvojice nepoužitelných vědátorů v seriálu „The Big Bang Theory“ nezní také špatně. Prima Cool na tom bude rozhodně lépe, než „odpadková“ Nova Cinema…

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .