Pražanům chybí informace o dubnovém vypínání analogu

radiotv-archiv29Praha, západní část Čech, Trutnovsko i Liberecko – to všechno jsou oblasti, ve kterých letos České Radiokomunikace ukončí přenos pozemního televizního signálu v analogové formě. Zelenou tak na plné čáře dostane digitální vysílání (DVB-T), které je postupně v tuzemsku zaváděno v řádném režimu od podzimu roku 2005. Již v dubnu by se tak do analogové tmy měla ponořit velká část Prahy. Odborníci varují, že na to současné technické podmínky ani zdejší lidé nejsou připraveni.Do další etapy vstoupí za několik týdnů podle schváleného harmonogramu (tzv. Technický plán přechodu) proces digitalizace pozemního televizního signálu v Česku. Velké aglomerace přijdou o dosavadní analogový signál nejsledovanějších tuzemských stanic. Dosud se tak stalo pouze na Domažlicku počátkem září 2007, kdy tamní vysílač Vraní vrch přestal přenášet analogový signál kanálů ČT1, ČT2 a TV Nova. V průběhu loňského roku přišlo několik dalších oblastí o analogovou ČT2, jejíž kmitočty byly využity pro spuštění digitálního multiplexu 1, který v nové technologii přináší divákům možnost přijímat všechny čtyři kanály ČT. O relativně méně sledovanou analogovou Dvojku tak v druhé polovině loňského roku přišli obyvatelé regionů, které televizním signálem zásobují vysílače Plzeň – Krkavec a Krašov, České Budějovice – Kleť, Praha – Žižkov, Cheb – Zelená hora, Ústí nad Labem – Buková hora, Cukrák, Sušice- Svatobor a Chomutov – Jedlová hora.

Velká digitální revoluce podle všeho čeká na konci dubna Prahu. Nejhustěji osídlený český region přijde o analogový signál ČT1, TV Nova i TV Prima 30.dubna. Od tohota data bude možné v metropoli a jejím okolí (s výjimkou jihu hlavního města) pozemně přijímat pouze digitálně přenášené multiplexy. Vypínání analogu se ve zmíněném termínu týká stanoviště Žižkov – Mahlerovy sady. Zde přestane být k dipozici ČT1 na 51., TV Nova na 37. a TV Prima na 24. kanále. Analogová tma současně postihne i vysílač Strahov (zde ČT1 na 32. a TV Nova na 39.kanále). Až do října může jižní okraj Prahy chytat analogové vysílání z Cukráku (ČT1 26.kanál, TV Nova 1.kanál a TV Prima 7.kanál).

Proti dubnovému termínu pražského vypínání analogu se ozývají nejen odborníci ze servisních firem, ale například i generální ředitel TV Nova Petr Dvořák. Technici upozorňují na nepřipravenost anténních systémů, kabelových rozvodů i koncových zásuvek v jednotlivých domácnostech. Velkým problémem je slabá informovanost veřejnosti. Chybějící vysvětlující kampaň zapříčinila fakt, že mnozí majitelé domů vůbec netuší, že bez úpravy či nové instalace antény zůstanou po prvním květnu bez pozemního televizního signálu. Odhady odborníků uvádějí, že technický zásah potřebuje téměř osmdesát procent pražských antén. Dostatek informací o tom, co zásadního se v příjmu televizních programů chystá, nemají ani samotní diváci, hlavně seniorského věku.

Na nedostatečný čas pro přípravu analogové tmy v Praze v nedávném rozhovoru pro IDnes.cz upozornil generální ředitel TV Nova Petr Dvořák: „Připadá nám, že poté, co došlo ke schválení zákonů, stát prostřednictvím svých orgánů dal od digitalizace ruce pryč a nechal v tom občany „vykoupat“.“ Uvedl také, že se nejsilnější tuzemská stanice pokusí získat informace o penetraci set-top-boxů v pražských domácnostech v obavě, aby někteří diváci nepřišli v dubnu o možnost sledovat televizi. „Cílem procesu digitalizace je, aby lidé dostali větší množství televizních kanálů v lepší kvalitě než dosud. Ale pokud na to nebudou připraveni, tak se proces bude muset upravit,“ varoval Dvořák. Připustil, že jeho stanice z vlastní vůle připraví určitou informační kampaň. „Ale to opravdu není role komerční televize, ale státu a ten nese odpovědnost,“ dodal.

Nejen metropole letos podle Technického plánu přechodu přijde o analogový pozemní signál. Další oblastí na řadě bude okolí Votic. Ze zdejšího vysílače Mezivraty nadobro zmizí analogová ČT1 z 30.kanálu v červnu, ČT2 z 56.kanálu o čtyři měsíce později. Během prázdnin dojde k odpojení ČT2 na Ještědu 43.kanál (červenec) a na Černé hoře u Trutnova – 40.kanál (srpen) . ČT1 se v srpnu odmlčí ze stanoviště Klatovy – Barák 22.kanál. Významné změny proběhnou na velkých vysílačích v září. Analogové vysílání skončí na Klínovci (Prima 55.kanál, ČT1 38.kanál a Nova 7.kanál), Krkavci u Plzně (ČT1 27.kanál, Prima 51.kanál) i na Krašově (Nova 10.kanál a ČT1 31.kanál). I na Zelené hoře u Chebu bude měsíc září znamenat konečnou pro starší systém. Skončí tu Nova na 26.kanálu i ČT1 na 53.kanálu. Prima dopíše ve stejném měsíci svou analogovou historii na 60.kanále na vrchu Dyleň u Mariánských Lázní a Nova by měla zastavit své znovuobnovené analogové vysílání na 24.kanále na Vraním vrchu u Domažlic. Jak jsme již zmínili výše, na dominantním středočeském Cukráku dojde k vypnutí v říjnu. Souvisí s tím i ukončení analogu na sousedních vysílačích. Votice vypnou ve stejném měsíci ČT2 na 56.kanále a Příbram – kopec Praha stejnou stanici na 29.kanálu.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .