Radio Bonton je po třech letech zpátky a hraje poprock

K prvnímu březnu se do éteru vrátila značka Bonton. Tříletá historie pod značkou DeeJay v pět hodin ráno skončila a stanice se opět identifikuje jako Rádio Bonton.
Se změnou názvu přišla i proměna programu a hudebního formátu, nový Bonton servíruje posluchačům muziku podle hesla „poprock nezastavíš“. Výrazně se změnil také tým moderátorů a Bonton má také zbrusu nový logotyp v kombinaci zelené a oranžové.

„Dnešním dnem se na rozhlasovou scénu vrátilo
inovované rádio Bonton, které zcela nahradilo původní rádio DeeJay, jak po stránce názvu, tak i hudebního formátu. Nové rádio Bonton posluchačům servíruje muziku typu pop-rock, informace z Prahy a dopravní zpravodajství,“
uvedl tiskový mluvčí Radia Bonton Richard Klatovský.

Novým provozovatelem Radia Bonton je mediální skupina Lagardere Active Radio International CZ, která v ČR vlastní rozhlasové stanice Frekvence 1 a Evropa
2 a mediazastoupení Regie Radio Music. Skupina Lagardere získala rádio Bonton, tehdy ještě pod názvem Radio DeeJay, na konci loňského roku od italské společnosti Elemedia (véce viz RRTV posvětila vstup Lagardere do Radia DeeJay).

Nový hudební formát Radia Bonton je podle očekávání zaměřen na poprock. Po prvním dnu vysílání je zřejmé, že Bonton chce oslovit věkovou skuupinu v rozsahu přibližně 25 až 35 let. Playlist je tvořen osvědčenými hity posledních dvaceti let s výrazným podílem české hudby, jejíž podíl dosahuje až 40 procent. Mezi československými interprety v playlistu najdeme skupiny jako Chinaski, Divokej Bill a No Name, Lenku Dusilovou nebo Dana Landu. Co se zahraniční hudby týče, tak nový Bonton hraje orientačně v rozmezí od Nirvány po Enyu.

Změnilo se také programové schéma a moderátorské obsazení, na které dohlíží programová ředitelka Markéta Herfortová. Ranní show od 5 do 9 má na starosti Milan Vokáč, další čtyřhodinové bloky doprovázejí Hanka Koutná a Martin Hájek a večerní vysílání patří Karlu Zídkovi. Od desíti večer do pěti ráno je vysílán nemoderovaný program. Moderátoři Radia DeeJay jako např. Honza Bažant, Eva Fraňková nebo Vrtulník Majkl Ví na novém Bontonu nepůsobí.

Podrobnější informace o Radiu Bonton najdete na nových internetových stránkách www.radiobonton.cz. Vedení rozhlasové skupiny Lagardere přislíbilo další informace o Radiu Bonton až na příští středu, kdy proběhne v novém sídle stanice tisková konference za účasti prezidenta Lagardere Michela Fleischmanna.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .