Síť Rádio Hey míří do Regie Radio Music

Mediazastupitelství Regie Radio Music v posledních měsících výrazně rozšiřuje své portfolio. Po zařazení Radiu DeeJay a olomoucké dvojici Rubi/Haná dnes RRM oznámilo podpis exkluzivní smlouvy o zastupování sítě Rádio Hey. Rádia Hey jsou v současnosti na reklamním trhu zastupována mediazastupitelstvím Media Marketing Services.

„Pro Regie Radio Music to představuje velmi důležitý krok v posilování portfolia zastupovaných stanic,“ uvádí k tomuto kontraktu Michel Fleischmann, prezident skupiny Lagardere Active Radio International CZ, do které mediazastoupení Regie Radio Music patří. „V Regie Radio Music dochází v poslední době k mnoha rozvojovým aktivitám, které vedou k jasnému zvyšování našeho podílu na trhu,“ doplňuje Martin Konrád, obchodní ředitel RRM.

„Radia Hey tímto krokem vyjadřují vůli lépe využít své místo na trhu komerčních rádií a Regie Radio Music pro nás představuje v tomto ohledu vhodného partnera,“ poznamenal Jiří Šebek, ředitel sítě rádií Hey, a doplnil: „Jednání s Regie Radio Music nás přesvědčila, že nové obchodní produkty připravované tímto mediazastoupením mohou přinést naší síti významný obchodní úspěch.“

Přesné datum reálného zahájení prodeje reklamního času sítě Hey RRM zatím neoznámila, důvodem je pravděpodobně exkluzivní smlouva, kterou mají Rádia Hey uzavřenu s konkurenční MMS. Podobné smlouvy o zastupování na reklamním trhu mívají dlouhé výpovědní lhůty, obvykle 6 až 12 měsíců. Přesnou délku výpovědní lhůty MMS prozatím nesdělila, tiskový mluvčí Tomáš Němčanský přislíbil vyjádření k této kauze na zítra.

Mezi RRM a MMS v současnosti probíhá spor o zastupování Radia DeeJay. Prezident Lagardere Michel Fleischmann jako nový předseda představenstva licencované společnosti Radia DeeJay totiž krátce po ovládnutí Radia DeeJay označil smlouvu s MMS za neplatnou zejména z důvodu neurčitosti týkající se vymezení vzájemných práv a povinností smluvních stran při prodeji reklamního času a navíc ji ještě vypověděl. MMS tento krok neuznala a proti jejímu předčasnému ukončení se chce bránit všemi zákonnými prostředky. „V případě nutnosti jsme připraveni řešit spor s Media Marketing Services soudní cestou,“ reagoval Fleischmann. Více v článku Lagardere x Stamford: DeeJay neuznává smlouvu s MMS.

GES: O prodeji sítě Hey neuvažujeme

Dnes zveřejněná dohoda mezi sítí Rádio Hey a mediazastupitelstvím RRM podpořila spekulace z mediálních kuloárů, že GES uvažuje o prodeji Rádií Hey a novým vlastníkem by měla být právě skupina Lagardére, která koncem minulého roku ovládla také Radio DeeJay. Tisková mluvčí skupiny GES, která síť Rádií Hey provozuje, ovšem tyto spekulace jednoznačně odmítá. „Jednání o prodeji sítě rádií Hey skupině Lagardere ani nikomu jinému neprobíhala a ani neprobíhají. V současné době se o prodeji sítě rádií Hey vůbec neuvažuje,“ sdělila RadioTV Jana Adamčíková. „Skupina Lagardere Active Radio International CZ neustále hledá nové podnikatelské příležitosti, jak dále posílit své postavení na českém trhu digitálních médií,“ doplnil pro RadioTV tiskový mluvčí skupiny Richard Klatovský. „Koupě nějakého konkrétního rádia však není aktuálně na pořadu dne. Navíc nám ani není známo, že by majitel sítě Hey uvažoval o prodeji.“

Síť Rádio Hey tvoří Hey Ostrava a Hey Brno s rockovým formátem a Hey Praha a Hey Profil, která se orientují na české hity. GES získal také licenci pro vysílání na Liberecku, ovšem tato stanice stále nezahájila vysílání. Spoluzakladatelem sítě je majitel Radia Čas Radim Pařízek, který Rádiím Hey až do loňského listopadu také šéfoval. Novým jednatelem celé sítě se stal Jan Šebek. Více v článku GES reorganizuje Radio Hey; Pařízek již není jednatel Hey Ostrava.

Autor článku:

Komentáře (12)

  1. roman hribek

    sou trapny. delaj velkej humbuk z toho, ze koupili pottera a froda, pritom to vse uz bezelo na nove. taky matrix. to jako me ma oslovit??? prima vzdy byla je a bude becko. se na to podivejte, logem zacinaje, urovni studii a lidi a fiaskem s vyvolenymi konce. je to jeden velkej pruser.

  2. Anonym

    Zato nova bude vždycky jednička co?Spíš vy jste trapní nováci!!!Pokud vám to nedošlo tak to budou nový díly!!!Nova(ta vaše jedička nejlepší)už je vysílat nebude poněvadž jí je Prima vyfoukla,ale to bude pro naváky těžšký pochopit co?

  3. Dědek 85 let

    Za ty majory Zemany, Ženu za pultem, Tři chlapy…,Inženýrskou odyseii a pod. Člověk při koukání na Vás opravdu omládne. Moji pravnuci radši čučí na Novu. Jste opravdu televize pro mladé (duchem). Ty mladí už nevědí na co by koukali.

  4. Dan

    Nemusela by být Prima špatnou televizí, ale přece jen je v současné době v řadě míst ČR nedostupná. Například u nás ji chytáme ve velmi špatné kvalitě a přitom jsme nedaleko od Brna. Měli by ze začátku dělat něco také s tím, protože jak můžu sledovat televizi pro mladé, když na ní nemám příjem.

  5. PrimaSpy

    Pokud bude pan Zahradník i nadále ředitelem programu Prima TV, tak to asi s úrovní nahoru moc nepůjde :-( (totéž platí i o kreativní ředitelce). Bohužel se tato televize vždycky považovala za „líheň kreativců“ a „dynamickou“ ale všichni víme, jak to vypadá – většinou béčkové produkce, komunistické seriály a stále horší grafika :-(. Myslím si, že se Prima opravdových profesionálů bojí – potvrdila to nejen při změně loga,jinglů,…, ale i vývojem programové skladby (na to, že pan Zahradník vede program už 3 roky a v Primě působí 10tý rok, toho moc nepředvedl). Občas se jim možná něco povede, pokud ale nový vlastník nezmění management, Prima nikdy jedničkou na trhu nebude.

  6. PV

    „…zařazení dvou romantických seriálů Divoká kočka a Nezkrotná Lucía a také vysílání seriálu MASH…“

    televize pro mladé s jihoamerickými telenovelami a 7x opakovaným Mashem prokládaný Hájovnou Falkenau….

    Proč jen mne jsou podobné prohlášení k smíchu ?

  7. Radeq

    Prima má skvěle našláonuto to je jasný. VyVolený rozdrtili Big brothera takovým způsobem, že ted v zahraničí spíše uvažují o VV než o další řadě BB, programy vlastní tvorby jsou jasně lepší na Primě, a díky smlouvě s Warner Bros bude Prima jedničkou, jen trochu tu grafiku znělek vylepšit!

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .