RRTV pustila TV Prima do DVB-T multiplexu B

radiotv221Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání schválila žádost Televize Prima o povolení vysílat v digitálním multiplexu B společnosti Czech Digital Group. V řádném digitálním vysílání v Praze a okolí tak budou k dispozici všechny současné celoplošné terestrické televize. TV Nova dostala povolení k vysílání v multiplexu A před několika týdny, oba veřejnoprávní programy již v létě.

Rada stanovila provozovateli FTV Prima, spol. s r.o. podle § 24a odst. 2 zákona č. 231/2001 Sb. v souladu se stanoviskem ČTÚ v rámci licence č. 012/94 územní rozsah zemského digitálního vysílání v systému DVB – T pro síť B výčtem okresů a obvodů hl. m. Prahy zcela nebo zčásti pokrytých vysíláním, stojí v tiskové zprávě z posledního zasedání RRTV.

Přestože byla RRTV v poslední době napadána, že Primě účast v multiplexu A neumožnila, sama televize o tento multiplex nikdy neprojevila zájem. Její provozovatelé opakovaně prohlašovali, že mají zájem o pozici v multiplexu B, který provozuje společnost Czech Digital Group, se kterou je vlastnicky spřízněna.

Pro diváky se tímto rozhodnutím RRTV v současnosti nic nezmění. TV Prima je totiž v multiplexu B na 46. kanálu šířena v rámci experimentálního vysílání. Pro Primu je tato zpráva důležitá hlavně s ohledem na probíhající licenční řízení o digitální licence v multiplexech B a C. Vzhledem k tomu, že se TV Prima tohoto řízení neúčastní, hrozilo jí, že po ukončení experimentu na ni žádná pozice nezbyde.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: