Radio Student hledá investora, který by respektoval jeho formát

radiotv22Provozovat alternativně laděnou rozhlasovou stanici bez silného partnera za zády se v Česku nevyplácí. Podobně jako program Expresrádia našel stabilitu v náruči Mafra Media, také brněnské Radio Student hledá nového investora. Po čtyřech měsících vysílání s minimem příjmů z inzerce není jeho finanční stránka nijak příznivá.

O problémech s financováním Radia Student se spekuluje již několik týdnů. „Ano, říká se, že Rádio Student je ve finanční tísni, že krachuje, že je na dně… říká se toho dost. Je objektivní fakt, že se nám nedaří mít příjmy na takové úrovni, jak bychom si přáli,“ reaguje na tyto spekulace spolumajitel stanice Petr Veselý a na otázku, zda je pravda, že Radio Student nevyplatilo výplaty za srpen, dodává: „Za srpen nebyly zaplaceny některé externí honoráře, nikoli všechny. A interní zaměstnanci dostali platy v termínu. Dlužné částky uhradíme v horizontu dnů.“

Problémy Radia Student je třeba hledat v nedostatku odvysílané inzerce. Stanice se nezařadila do portfolia žádného nacionálního mediazastupitelství, svůj reklamní prostor svěřila společnosti Promedea, která je ovládána rádiem Kiss Hády.

Hledá se investor, který zachová formát

Problémy Radia Student může pravděpodobně vyřešit pouze silný strategický partner. O vstup do brněnské stanice již projevily zájem některé subjekty, jejich názory se ovšem neshodovaly s představami současných vlastníků.

„Je pravda, že majitelé rádia hledají silného strategického partnera, díky kterému by mohli A) zachovat stávající formát rádia B) překonat finančně nepříznivou situaci — a to, prosím, v tomto pořadí důležitosti,“ říká k otázce strategických partnerů Petr Veselý.

Byla by jistě škoda, kdyby se strategický partner s porozuměním pro alternativní formát nenašel a z Radia Student se stala další hitová stanice. Zajímavou investicí by stanice mohla být pro Mafra Media, která provozuje pražské Expresradio. „Uvidíme, více seˇteď opravdu nedá říct,“ reagoval na tuto hypotézu ředitel Expresu Ondřej Sychrovský.

Radio Student získalo licenci pro vysílání na frekvenci Brno – Husovice 107,0MHz/150W loni na podzim a vysílání bylo zahájeno koncem dubna letošního roku. Polovinu licencované společnosti vlastní Petr Holeček, po 25 procentech ovládají Petr Veselý a David Vavruša.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .