RRTV vyzvala Radio Hey Sever, aby nezačínalo vysílat

Městský soud v Praze zrušil další rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení licence. Postiženou je tentokrát společnost Radio Podještědí, která zvítězila v licenčním řízení o kmitočtovou síť na Liberecku s projektem Radio Hey Sever. Rozhodnutí Rady napadla společnost Country Radio s.r.o. Serveru RadioTV to potvrdil vedoucí úřadu RRTV Petr Bartoš.

Důvod soudního rozhodnutí je stejný jako v předchozích kauzách, tedy nedostatečné odůvodnění rozhodnutí a z něj plynoucí nepřezkoumatelnost. RRTV se ovšem tentokrát snaží minimalizovat problémy. Rada oznámila společnosti Rádio Podještědí s.r.o. výrok rozsudku Městského soudu
v Praze ze dne 22. dubna 2005 a vyzývá společnost, aby nezahajovala vysílání,
stojí v tiskové zprávě z posledního zasedání.

Dá se tedy předpokládat, že Rada stejně jako v případě licencí Radio Hey Ostrava, Radio Twist nebo Info Radio brzy potvrdí své původní rozhodnutí. A aby nemusela zahajovat případné správní řízení s Radiem hey Sever kvůli neoprávněnému vysílání, vyzvala jej, aby se zahájením vysílání posečkalo. Ředitel sítě rádií Hey! Radim Pařízek již před týdnem RadioTV sdělil, že po technické a organizační stránce je vše připraveno k zahájení vysílání, ale se startem počká až do vyřešení právních záležitostí.

Radio Hey Sever získalo licenci pro vysílání na kmitočtové síti Liberec – Výšina 97,1 MHz/1kW, Liberec – Javorník 95,5 MHz/200W a Česká Lípa – hotel 103,3 MHz/200W na konci listopadu roku 2004. Společnost Radio Podještědí uspěla v řízení, ve kterém RRTV volila z 22 projektů.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .