RRTV podá trestní oznámení za maření soudního rozhodnutí

radiotv-archivRada pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodla, že podá trestní oznámení za spáchání trestného činu maření soudního rozhodnutí ve věci pirátského vysílání v rámci regionálního vysílání TV Prima na Vysočině. Přestože krajský soud vydal předběžné opatření, kterým Jiřímu Svobodovi přikázal, aby se zdržel jednání, které by mohlo vyvolat dojem, že je jednatelem ČMT a zakázal mu také užívat jméno žalující strany, pelhřimovský jednatel nadále vysílá pod hlavičkou Českomoravské televizní.

RRTV se na posledním zasedání touto kauzou podrobně zabývala a zástupce soupeřících stran, tedy pelhřimovského studia JSC a českobudějovické TV Gimi, si dokonce pozvala k ústnímu jednání v rámci návštěvního dne. Následně si od licencované společnosti Českomoravská televizní vyžádala záznam vysílání od 1. do 28. dubna 2005 a rozhodla o podání trestního oznámení.

Rada jednala také o postupu TV Prima, která považuje spor o vlastnictví ČMT za vnitřní problém této společnosti a o přepnutí programu z Jihlavy do Pelhřimova rozhodla na základě právních analýz předložených Jiřím Svobodou. RRTV vyzvala Primu, aby doložila, na základě čeho umožňuje na 59. kanále Jihlava v období od 1. dubna 2005 do dne doručení, šíření vysílání oprávněného provozovatele s licencí Českomoravské televizní s.r.o., a uvedla osoby zastupující Českomoravskou televizní s.r.o. při jednání, a to obratem.

Až do 31. března součástí dodávala obsah regionálních oken na TV Prima společnost Českomoravská televizní z Jihlavy, v dubnu ovšem Prima zapojila do vysílání program z Pelhřimova (viz článek Válka o TV Vysočina – vysílá JSC pirátsky?). Stalo se tak poté, co zakladatel ČMT Jiří Svoboda zpochybnil tři roky starou smlouvu o převodu stoprocentního podílu na společnost Gimi s.r.o. Podle internetového rejstříku je nyní jednatelem Ivo Brabec, ale za jednatele ČMT se prohlašuje také Svoboda.

Krajský soud v Českých Budějovicích vyhověl společnosti Gimi a předběžným opatřením vyzval Svobodu, aby do rozhodnutí soudu nevystupoval jako jednatel ČMT. Následně do sporu vstoupila také RRTV, která s se Svobodou zahájila správní řízení o uložení pokuty za provozování televizního vysílání bez oprávnění. Ani to ovšem Svobodovi nezabránilo, aby ve svém vysílání nepokračoval (viz článek TV JSC stále nerespektuje výroky soudu a RRTV).

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: