TV JSC stále nerespektuje výroky soudu a RRTV

radiotv-archivVysílání proti vůli soudů a RRTV se v českém mediálním rybníčku stává novou tradicí. Z některých rádií si patrně vzalo příklad pelhřimovské JSC studio, které stále vysílá regionální vstupy na TV Prima, přestože ho soud a RRTV předběžnými opatřeními vyzvalVysílání proti vůli soudů a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání se v českém mediálním rybníčku stává novou tradicí. Z některých rádií si patrně vzalo příklad pelhřimovské JSC studio, které stále vysílá regionální vstupy na TV Prima, přestože ho Krajský soud v Českých Budějovicích a RRTV předběžnými opatřeními vyzvali k tomu, aby se zdržel jakéhokoliv dalšího provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů.

Krajský soud v Českých Budějovicích vydal již minulý čtvrtek předběžné opatření proti Ing. Jiřímu Svobodovi ve věci vysílání na frekvencích regionálního televizního studia TV Vysočina. Podle tohoto rozhodnutí mu ukládá, aby se zdržel jakéhokoli jednání, které by mohlo působit dojmem, že je či může být statutárním orgánem společnosti vlastnící vysílací licenci, nebo že je oprávněn tuto společnost jakkoli zastupovat či jednat za ni. Dále se mu ukládá, aby se zdržel jakéhokoli užívání obchodní firmy navrhovatele. Výsledek? I dnes v 18:43 diváci na Vysočině sledovali program z pelhřimovského studia.

Spor Jiřího Svobody a firmy Gimi o licencovanou společnost Českomoravská televizní s.r.o. řešila ve středu také Rada pro RTV a také vydala předběžné opatření podle § 43 správního řádu, aby se Ing. Jiří Svoboda zdržel jakéhokoliv dalšího provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů. Následně se Svobodou zahájila správní řízení o uložení pokuty za provozování televizního vysílání bez oprávnění, které následně přerušila z důvodu vyřešení předběžné otázky, kterou je soudní rozhodnutí o neplatnosti smlouvy o převodu obchodního podílu.

Rada ve středu také vyzvala FTV Prima, spol. s r.o. k vyjádření ve věci vysílání Ing. Svobody a sdělila Českému telekomunikačnímu úřadu, že České radiokomunikace šíří nelicencovaný program na 59. kanále Jihlava. Nakonec bylo rozhodnuto o nařízení ústního jednání se oběma stranami sporu a TV Prima, která se staví na stranu Jiřího Svobody.
„Rada celý spor o vlastnictví licence řeší jako pirátské vysílání, pan Svoboda nám dosud žádné doklady, které by ho k vysílání opravňovali, nepředložil“ řekl místopředseda RRTV Jiří Šenkýř.

A jaktože tedy Svoboda stále vstupuje do vysílání místo ČMT? České Radiokomunikace mají smlouvu podepsanou s TV Prima, která ve sporu straní právě Svobodovi. „Na základě předložených dokumentů ČMT a našich právních analýz pokládáme za jednatele společnosti Jiřího Svobodu,“ tvrdí mluvčí Jana Malíková.

Společnost RTA, která přes Gimi s.r.o. podle obchodního rejstříku ovládá ČMT, vidí za celou kauzou konkurenční boj. Její zástupce Jaroslav Berka bude požadovat odškodnění. „Budeme postupovat velmi tvrdě. Určitě budeme jak na Primě, tak na Svobodovi a možná i částečně na ČRa vymáhat nějaké náhrady,“ řekl ČTK Berka.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .
Štítky: