Star Dance: Česká televize vytahuje podzimní trumf

Svá největší podzimní esa v boji o televizního diváka si Česká televize nechala na přelom října a listopadu. V pátek 20.října uvádí první díl původního seriálu z hokejového prostředí Poslední sezona. O dva týdny později se v sobotním hlavním vysílacím čase poprvé pochlubí s velkou taneční show „Star Dance.. když hvězdy tančí“.

V posledních dnech ji začala výrazně propagovat prostřednictvím billboardů. Zároveň se stala i spojovacím článkem současných promo spotů, které veřejnoprávní televize uvozuje heslem V rytmu podzimu…  K očekávanému programovému trumfu ČT připravila i speciální webové stránky s podrobnostmi o pravidlech, tvůrcích pořadu i nezbytnou soutěží.


Samotná show pochází z dílny BBC, která ji uvádí pod názvem Strictly Come Dancing. Letos připravuje již třetí řadu. Pořad znají diváci v řadě dalších evropských zemích, USA i Austrálii.    Důležitým číslem pro tuto show je osmička. Na ČT1 je pro ni vyhrazeno osm sobotních večerů. Divákům se zpočátku představí osm celebrit a osm profesionálních tanečníků, vzájemně prokombinovaných do osmi párů. Odborné porotě a televiznímu publiku u obrazovek předvedou každý večer buď společenský nebo latinskoamerický tanec, popřípadě oba. Výkon tanečníků budou posuzovat jak diváci pomocí sms, tak porotci svým názorem přímo v sále. Jejich hlasování je rovnocenné a tak vznikne určité napětí mezi míněním obou táborů. Pár s nejmenší podporou vypadává a v dalším kole tak bude k vidění o dvojici tanečníků méně.


Do poněkud netradičních rolí soutěžících Česká televize pozvala moderátorku Událostí Jolanu Voldánovou, atleta Tomáše Dvořáka, zpěvačku Helenu Zeťovou, herce Jana Čenského , Václava Vydru, Janu Švandovou, Mahulenu Bočanovou a muzikálového zpěváka Romana Vojtka. Pořadem budou provázet Marek Eben a Tereza Kostková. Předsedou čtyřčlenné poroty bude hudebník Michael Kocáb. Hudební doprovod během soutěžních večerů zajistí Orchestr Martina Kumžáka se sólisty Dashou a Dušanem Kolárem.


Veřejnoprávní televize chce touto společenskou show oslovit zejména publikum nad 35 let, ale ráda bude když zaujme i mladší zájemce. Pro zajímavost : slovenskou mutaci pořadu nyní vysílá komerční televize Markíza. U našich východních sousedů začala desítka párů, mezi nimiž jsou se svými profesionálními partnery i české hvězdy Kateřina Brožová a Helena Vondráčková. Při svém prvním vysílání v neděli 8.října dosáhl pořad „Let´s Dance – Taneční horečka na Markíze“ neuvěřitelný tržní podíl 62 procent, když si ho nenechalo ujít milion a čtvrt Slováků. Díky masivní kampani je Star Dance výrazně v podvědomí i u potencionálních českých diváků, uvádět ho bude jeden z našich nejpopulárnějších moderátorů a to v čase, který je pro velkolepé televizní podívané tradiční. Tento pořad tak má mnoho předpokladů stát se událostí podzimu na obrazovkách České televize.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .