Óčko vysílá pro mobily v UMTS síti Eurotelu

radiotv22Program hudební televize Óčku můžete od 1. prosince 24 sledovat 24 hodin denně na svém mobilním telefonu. Stačí k tomu mít mobil třetí generace a být zákazníkem Eurotelu. Za celodenní příjem televize na mobilu zaplatíte 20 korun.

„Spousta klipů z české, slovenské i světové muziky, které 24 hodin denně vysílá hudební TV Óčko, se k vám pohrne už nejen z televize a internetu, ale i z mobilních telefonů. Eurotel 1. prosince naostro spouští novou síť třetí generace, která sledování přímého přenosu Óčka na mobilech umožňuje,“ oznámilo Óčko v tiskové zprávě.

Síť třetí generace přinese uživatelům mnoho nových služeb, díky větší kapacitě pro data například i videohovory a rychlejší internet. Videohovory budou zpočátku zpoplatněny pouhou jednou korunou za minutu, cena rychlejšího internetu bude stejná jako u GPRS. Zvláštní tarif Eurotel nasadil na příjem televize. Za sledování TV Óčko v mobilu trvající 24 hodin si Eurotel účtuje 20 korun.

Televizi Óčko už nyní můžete sledovat na satelitu Astra, je v nabídce většiny kabelových televizí, ve zkušebním digitálním vysílání multiplexu B v Praze a C v Brně, na internetu na www.ocko.tv a od 1. prosince i na mobilním telefonu.

Pokrytí službou UMTS není zatím ani zdaleka dostupné celoplošně. „Pokrytou máme zatím Prahu a část Brna,“ řekl pro mobil.idnes.cz šéf strategie a rozvoje produktů Eurotelu Stanislav Kůra s tím, že do dvou let by mělo být pokryto padesát procent populace. Masovějšímu rozšíření zatím nepřeje ani vysoká cena a malá nabídka mobilních telefonů. V nabídce Eurotelu jsou Sony Ericsson K600i a Nokia N70. Dodávky Nokie N70 se ale zpozdily, a tak minimálně do konce roku bude Eurotel místo nich prodávat model 6680.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .