Fotbalový šampionát je pro rádia výzvou i inspirací

Fotbalové mistrovství světa je tak velký podnik, že dokázal spojit 23 rádií, které kooperují na společných přenosech ze zápasů. Mistrovství samozřejmě inspiruje i řadu kreativců k různým vtípkům, sázkám a tak podobně. A to i v Rakousku, které se „majstršaftu“ neúčastní.

Společné přímé přenosy 23ti privátních rádií

89.0 RTL, Radio Brocken, 104.6 RTL, ANTENNE BAYERN, Hit-Radio Antenne 1, ANTENNE MECKLENBURG-VORPOMMERN, HITRADIO RTL SACHSEN, Hit-Radio Antenne, Radio Hamburg, radio NRW, RTL RADIO, 105’5 Spreeradio, Radio 7, ANTENNE THÜRINGEN, HIT RADIO FFH, Radio RPR1., Radio Gong 96,3, Saská síť městských rádií, DIE NEUE 107.7, Charivari 98.6, Radio N1, Gong 97,1 a Radio F. Celkem 23 rozhlasových stanic se spojilo a dalo dohromady projekt, který připravovali dva roky. 5,6 milionu posluchačů za hodinu a 30 milionů denně oslovuje speciální rozhlasový projekt vytvořený při příležitosti fotbalového mistrovství světa. Obchodníkům z RTL se jako partnera pro tuto velkou akci podařilo sehnat operátora O2.

Ze zmiňovaných 23ti stanic je na stadionech, kde se šampionát hraje, nasazeno 125 techniků, redaktorů a reportérů, kteří přinášejí živé reportáže ze všech 64 zápasů. Všechny linky těchto týmů vedou do centrální redakce v hotelu Interconti v Berlíně, kde sídlí i vedení FIFA. Odtud pak jednotlivé stanice odebírají program, o který mají zájem. V blízkosti hotelu je pro redaktory dokonce pronajatý byt. Celý tým se sem na měsíc nastěhoval, aby mohl připravovat zpravodajství z šampionátu pro všech 23 rádií.

Po celé čtyři týdny jezdí po Německu tým techniků, který se stará o perfektní kvalitu přenosů a technickou realizaci. Všech 23 stanic samozřejmě přebírá devadesátiminutové živé reportáže ze zápasů německého manšaftu. Zápasy komentují profesionálové jako Stefan Galler, Gerhard Willmann, Michael Born, Christian Sprenger a Andy Wenzel a prominentní experti jako Günther Jauch, Rudi Völler und Rainer Calmund, kteří se postarají o atmosféru plnou emocí. Reportáže odebírá nejen 23 stanic, které se tohoto projektu účastní, ale také veřejnoprávní stanice SBS v Austrálii a přenos se dostane i německým vojákům Bundeswehru, kteří jsou na misích v zahraničí.

Šampionát v Rakousku

U nás se žije fotbalem. V Německu se žije fotbalem. A co v Rakousku? Svůj tým na mistrovství světa naši jižní sousedé nemají, to ale neznamená, že by tady fotbal nesledovali. Radio Kronehit si připravilo originální promoakci. Striptýzem proti Německu. Ranní tým se nechal vyfotit téměř nahý. Intimní partie a pak třeba také svaly nebo pupík zakrývají fotbalové míče. Když Němci dostanou gól, jeden z míčů zmizí. Tak to půjde dál a dál, až do konce šampionátu. Teď jsou všichni napjatí, jestli dřív skončí mistrovství a nebo míče v téhle upravené verzi hry Flaška. Zatím Němci dostali jen dva góly. Takže zmizely pouze dva míče, které zakrývali bicepsy Velitele Leona. Celkem je na fotografii 5 osob (pouze jedna žena) a na začátku zde bylo 11 míčů. Který ze členů ranního týmu by měl přijít o některý ze svých míčů (Meinrad Knapp má jen jeden) jako další, rozhodují svým hlasováním na internetu sami posluchači.

Kdo by se těšil na nějakou pornografii, ten má smůlu. Například ranní moderátorka Dani Linzer má na fotce kalhotky, takže maximálně ukáže své poprsí. Peter Leinfellner má pro změnu trenky a Daniel Martos zas stojí otočený zády. Fotku je možné vidět na stránce rádia Kronehit na adrese www.kronehit.at.

Kdo rychleji odtáhne auto

V den, kdy Německo hrálo s Polskem, si Radio Hamburg připravilo zajímavý souboj. Ranní moderátor John Ment a jeho rosnička Chrissie nastoupili proti třem polským fanynkám. Šlo o to, kdo rychleji odtlačí Citroena Picasso na vzdálenost 103,6 metrů. (103,6 MHz je frekvence Radia Hamburg). Jako výhra byly pro polské posluchačky připraveny chipsy a několik balení piv. Rádio šampionátem žije i na svých internetových stránkách. Kurzor myši na nich doprovází malá německá vlaječka.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .