RRTV vyhlásila další licenční řízení na Táborsku

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyhlásila další licenční řízení, tentokrát na kilowattovou frekvenci v Táboře, o kterou neúspěšně žádalo Fajn Radio. Na stejném zasedání pak udělila dva dokrývací kmitočty – Radio Beat může do Jablonce nad Nisou a Kiss Hády se objeví v Třebíči.

Formátová nabídka na Táborsku se rychle rozšiřuje. Na konci loňského roku zde RRTV udělila dokrývač Radiu Beat (Rádio Beat může do Jihlavy a Tábora), v září udělila licenci Rádiu Paráda (Rychnovskou licenci má Beat, Táborskou Rádio Paráda) a nyní vyhlašuje nové licenční řízení na kmitočet Tábor – teplárna 101,8 MHz/1kW. Tento kmitočet zůstal po pražském Radiu Classic, které se jej dobrovolně vzdalo, následně o něj požádalo pražské Fajn Radio, ale RRTV jeho přidělení jako dokrývač zamítla a rozhodla se jít cestou licenčního  řízení.

Kmitočet je situován do nadmořské výšky 470 metrů, polarizace je vertikální a podle teoretických propočtů by měl signálem zásobit 78 tisíc obyvatel. Lhůta pro podávání žádostí byla stanovena do 27. listopadu 19:00 a kromě samotného Fajn Radia lze u kilowattové frekvence očekávat opět slušný zájem ze strany dalších broadcasterů i nových zájemců o provozování rozhlasového vysílání.

Co se kmitočtů týče, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání neřešila pouze Tábor. Střídavé úspěchy zaznamenalo rockové Radio Beat, které získalo dokrývač Jablonec nad Nisou 94,5 MHz/100W, ale jeho žádost o frekvenci Plzeň 97,5 MHz/100W byla zamítnuta a své pokrytí rozšíří také brněnské Kiss Hády, jemuž RRTV přidělila kmitočet Třebíč 92,4 MHz/100W. Naopak neuspělo konkurenční Radio Krokodýl se žádostí o dokrývač Jihlava 101,1 MHz/250W. Z důvodu zamítavého stanoviska ČTÚ nebyla schválena ani žádost Radia Hey Praha o frekvenci Kladno 107,1 MHz/150W.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .