Rychnovskou licenci má Beat, Táborskou Rádio Paráda

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes rozhodla o dvou z osmí mimopražských licencích, jejichž veřejná slyšení se konala před dvěma týdny. Rychnov nad Kněžnou získal jako územní rozšíření pokrytí žadatel Broadcast Media s.r.o. pro projekt rockového Radia Beat, licence Tábor/Sezimovo Ústí byla přidělena společnosti Česká rozhlasová s.r.o. bývalého majitele Radia presston Josefa Zocha pro projekt Radio Paráda. Radiotv to potvrdil člen RRTV, který si nepřál být jmenován.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes rozhodla o dvou z osmi mimopražských licenčních řízeních. Frekvenci Sezimovo Ústí – náměstí 94,5 MHz/200W byla přidělena společnosti Česká rozhlasová s.r.o. bývalého majitele Radia presston Josefa Zocha pro projekt Radio Paráda. Koordinaci vysílače má na svědomí společnost Radio Bonton s.r.o., které Rada pro rozhlasové a televizní vysílání odmítla frekvenci přidělit jako územní rozšíření pokrytí.

Přestože je kóta v nadmořské výšce 420 metrů situována do Sezimova Ústí, podle teoretických propočtů by měla pokrýt hlavně okresní město Tábor a jeho nejbližší okolí. Koordinace je vertikální. Do licenčního řízení se samozřejmě přihlásilo Radio Bonton a jeho konkurenty byly úspěšná společnost Česká rozhlasová s.r.o. majitele bývalého Radia Presston Josef Zocha, která předložila projekt Radia Paráda, a společnost Country Radio s.r.o. požadující rozšíření pokrytí Country Radia.

Koordinaci vysílače Rychnov nad Kněžnou 107,6 MHz/500W iniciovalo Radio Hey Profil. Kmitočet pokrývá kromě Rychnova také Nové Město nad Metují, Náchod a podle předpokládaného modelu pokrytí by měl vyzařovat i směrem na západ k Hradci Králové a na jihozápad k Pardubicím, Chrudimi a Vysokému Mýtu. Situován je do nadmořské výšky 365 metrů a polarizace je vertikální. Do licenčního řízení se překvapivě nepřihlásilo Radio Hey Profil, které iniciovalo jeho koordinaci.

Vzhledem k tomu, že kmitočet nezaujal ani žádného nového broadcastera, jediným zájemcem zůstala společnost Broascast Media s.r.o., která také v licenčním řízení uspěla. „Jsme velmi rádi, že jsme kmitočet v Rychnově získali, momentálně jsou pro nás prioritou České Budějovice, ale samozřejmě dodržíme šestiměsíční lhůtu, kterou zákon ukládá při zprovoznění vysílače, který byl udělen v licenčním řízení,“ řekl pro RadioTV Martin Hroch ze společnosti Radio Investments, která Radio Beat vlastní.

Mapy pokrytí obou kmitočtů najdete v článku Veřejná slyšení o kmitočty v Praze, Rychnově a Sezimově Ústí.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .