Budějovickou licenci získalo rockové Radio Beat

České Budějovice už znají stanici, která obohatí místní rozhlasový éter. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém dnešním zasedání rozhodla, že licence na provozování rozhlasového vysílání v Českých Budějovicích bude udělena projektu rockového Radia Beat společnosti Broadcast Media s.r.o. Serveru RadioTV to potvrdil zdroj blízký RRTV.

Společnost Broadcast Media s.r.o. byla největším favoritem licenčního řízení o kmitočet České Budějovice 101,2 MHz/200W, sama totiž iniciovala jeho koordinaci a neúspěšně žádala o jeho přidělení jako dokrývací kmitočet. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání tehdy žádost zamítla s odůvodněním, že jde o oblast zcela mimo současné pokrytí a 19. prosince na něj vyhlásila licenční řízení. Více v článku RRTV vypsala licenční řízení v Českých Budějovicích.

Licenčního řízení se kromě Radia Beat účastnily další tři žadatelé. Jedním byla rozhlasová skupina Radio Hey, v tomto případě Radia Hey České Budějovice. Žádost s tímto projektem podala společnost Posázavské rádio, s.r.o. patřící do mediální skupiny GES. Dalším žadatelem byla Campus Media s.r.o. s Rádiem A,za kterým stál ředitel Radia Akropolis Jakub Bouček. Posledním účastníkem licenčního řízení byl Miroslav Pýcha, který prostřednictvím společnosti Simple Media s.r.o. předložil projekt SIMPLE Music Radia.

Vysílač má být umístěný v nadmořské výšce 386 metrů, výška antény 30 metrů nad zemí. Teoretické pokrytí signálem je 122 tis. obyvatel. Radio Beat dosud kromě svého stěžejního vysílače Praha – Dlabačov 95,3 MHz/5kW využívá dokrývače Beroun – Záhrabská 107,7 MHz/200W, Kutná Hora – Kaňk 107,5 MHz/200W, a Liberec – Vratislavice 107,8 MHz/150W, naposledy spustilo dokrývač Mladá Boleslav – Kosmonosy 94,4 MHz/100W. V prosinci loňského roku stanice získala dokrývače Jihlava – Rudný 92,5 MHz/251W a Sezimovo Ústí 98,6 MHz/200W, tyto ovšem dosud nejsou zprovozněny.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .