Radio Dyje vysílá z Břeclavi; přesune se do Ostravy?

Hodonínské Radio Dyje rozšiřuje své pokrytí do Břeclavi a okolí. Dokrývač na frekvenci 93,2 MHz zahájil zkušební vysílání v pondělí 2. dubna a od 11. dubna by měl vysílat plnohodnotný program. Zároveň se objevily spekulace, že program Rádia Dyje bude dočasně tvořen z Ostravy, ovšem ředitel stanice je rezolutně popírá.

„Od 2. dubna (a od 11. dubna i se zvukovým obalem) tak mohou posluchači na Břeclavsku ladit kmitočet 93,2 MHz a přijímat atraktivní program opírající se mimo jiné i o slovácké zvyky a tradice, kvalitní lokální zpravodajství a hudební nabídku zahrnující písničky, které všichni nosíme ve svých srdcích,“ stojí v tiskové zprávě Rádia Dyje.

Radio Dyje hraje podle svého vyjádření pohodové písničky, přičemž důraz klade na hudbu českou a slovenskou, protože právě tyto písničky si zpívají mladí i starší. „Nezanedbatelnou roli při výběru muziky hraje i král moravského folkloru a kmotr Radia Dyje Jožka Černý, který k posluchačům také pravidelně promlouvá prostřednictvím vlastního pořadu. Pro Radio Dyje, mimo jiné, pracuje také zkušený tým redaktorů zajišťujících kvalitní zpravodajství z našeho regionu,“ říká o sobě Rádio Dyje.

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme vysílat svůj program také pro posluchače z Břeclavi a okolí. Věříme, že se jim trefíme do vkusu stejně jako našim posluchačům v Hodoníně,“ říká vlastník Radia Dyje Vojta Kotásek. Dokrývač Břeclav 93,2 MHz/100W udělila Rádiu dyje Rada pro rozhlasové a televizní vysílání v listopadu loňského roku. Více v článku Rádio Dyje do Břeclavi může, Rádio Čas ne. Kromě Břeclavi Rádio Dyje požádalo i o dokrývač Kyjov 91,8 MHz/100W alt. 98,1 MHz/100W, výsledek tohoto řízení dosud není znám.

Vysílání do Břeclavi ovšem není jedinou novinkou, kterou o sobě Rádio Dyje dává vědět. V posledních dnech se objevily spekulace, že spolupráce Rádia Dyje s ostravským Rádiem Čas, o které jsme psali již v loňském roce, má získat výraznější kontury. Podle zdroje z Rádia Dyje se údajně plánuje dočasný přesun vysílání do Ostravy.

„Mimochodem to zdůvodnili moderátorům tak, že je to pro jejich dobro, neboť ještě nejsou stále ve vysílání tak zdatní a mají si tudíž doma sednout k rádiu a naposlouchat si šikovné ostravské moderátory a během měsíce intenzivního poslouchání doma v kuchyni se mají naučit moderovat. Přepojení na Ostravu má trvat asi měsíc a pak se prý vše vrátí do starých kolejí,“ řekl RadioTV zdroj z hodonínské stanice. Majitel licencované společnosti Vojtěch Kotásek takové spekulace zásadně odmítá: „Pak se zeptejte autora té zprávy, zřejmě je informovanější než já,“ reagoval na dotaz RadioTV, zda se plánuje přesun vysílání do Ostravy.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .