Praha má novou stanici – v pondělí startuje Rádio Spin

První den roku 2007 přinese do pražského éteru novou rozhlasovou stanici. Pražská pobočka Rádia Twist a později Rádia Viva definitivně skončí a rozhlasová skupina Radio Investments zahájí vysílání nové stanice profilované na pražské Slováky – Rádia Spin.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním červnovém zasedání schválila žádost o změnu názvu programu Rádio Twist na Rádio Viva. Následně požehnala žádosti o převod 34 procent podílu v licencované společnosti na firmu Radio Investments, která vlastní mj. síť Kiss Rádio, Country Rádio, Radio 1 nebo Rádio Beat. Další dvě žádosti byly datovány až k 1. lednu 2007, RRTV k tomuto datu schválila změnu licenčních podmínek a názvu programu na Rádio Spin.Více v článku Pražský Twist skončí, nahradí ho Rádio Spin.

Rozhlasová skupina Radio Investments termín přejmenování a změny programu podle posledního vyjádření Martina Hrocha. ředitele pražských stanic skupiny, dodrží. Slovenské rádio zahájí vysílání na Nový rok a pod vedením Petra Kříčka, který v minulosti šéfoval rádiu Zlatá Praha, nabídne pražským posluchačům slovenský program a většinovou muziku. „Muzika tam asi není úplně nejdůležitější. Nechci o tom teď mluvit, protože všichni to uslyší po 1. lednu. Ale tím, že to bude rádio se slovenskými moderátory, se zprávami ve slovenštině, tak si myslím, že to bude posunuté směrem k multikulturismu,“ uvedl Hroch v rozhovoru pro RadioTV, který bude zveřejněn počátkem ledna.

Kdo bude program Radia Spin na frekvenci Praha – Bohnice 96,2 MHz/1kW vytvářet, zatím není známo. Hroch nechce před startem vysílání zveřejňovat jiná jména než programového ředitele Kříčka s tím, že některé vedoucí pozice zatím obsazeny nejsou. „My jsme udělali podobnou zkušenost vlastně i s Beatem. Nutnost pozice vždycky přinese historie nebo vývoj toho rádia. Znám i případy, kdy firma zaměstnává marketingového ředitele a plat toho marketingového ředitele je vyšší než marketingový rozpočet té firmy.“

Ředitel pražských akvizic ani nesdělil, zda rádio od ledna spustí kampaň na podporu nové značky. „To jsou informace, které určitě nebudu zveřejňovat. Když vám řeknu, že od 1. ledna bude masivní kampaň, a v Praze nebude nikdo vědět o ničem jiném než o novém rádiu Spin, tak si můžete myslet, že blafuji nebo že vám neříkám pravdu,“ říká Hroch a odhaduje, že v Praze žije 40 tisíc Slováků, mezi kterými by mohla nová stanice lovit posluchače. Své cíle ve výsledcích průzkumu poslechovosti ovšem zveřejnit nechce: „Moje ambice je zapsat se do povědomí lidí, kteří rádia poslouchají, že to rádio existuje a že je něčím specifické. Kvantifikovat nedokážu, jako jsem nedokázal dříve.“

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .